Non-fictieRecensiesReisboeken

Parijs, kleine atlas voor hedonisten – Hélène Rocco & Sophia van den Hoek

Iris643 views
Parijs, kleine atlas voor hedonisten - Hélène Rocco & Sophia van den Hoek - Readalicious

Parijs: de stad van de liefde, van lekker eten en prachtige architectuur. Met Parijs, kleine atlas voor hedonisten leer je meer over de al bekende delen van Parijs, en leer je nieuwe delen van de stad kennen.

Diverse inhoud

Over de lichtstad aan de Seine is al veel geschreven, maar Parijs, kleine atlas voor hedonisten blinkt uit in de diversiteit van de inhoud. Van hotels zonder slot tot een interview met een patissier – het boek belicht de vele kanten van de stad. Ook lees je over de historie van bijvoorbeeld musea en de geologie van de bodem van Parijs. De inhoud is zo uiteenlopend, dat maakt deze atlas onderscheidend.

Reisgids of koffietafelboek

Parijs, kleine atlas voor hedonisten is meer een prachtig koffietafelboek dan een reisgids. Het boek is te groot en zwaar om mee te nemen in je tas terwijl je een stad doorwandelt, maar het kan zéker ter inspiratie gebruikt worden voordat je op reis gaat. De prachtige, beeldende foto’s en verhalen zorgen ervoor dat ik nieuwe plekken in Parijs leer kennen. Move over Eiffeltoren en Sacre Coeur – de Mosquée de Paris en het rariteitenkabinet van het huis Deyrolle zijn véél interessanter om te bezoeken.

Fotogeniek

Parijs is een prachtige stad en de foto’s van Sophia van den Hoek zorgen ervoor dat het boek ook heerlijk is om doorheen te bladeren en weg te dromen naar de stad. Van de (minder bekende) wijngaarden tot detailfoto’s van plekken die je waarschijnlijk als toerist wél ooit hebt gezien: de foto’s zijn stuk voor stuk plaatjes.

Conclusie

Parijs, kleine atlas voor hedonisten is hét boek voor liefhebbers van Parijs. Dit prachtige koffietafelboek zit vol inspirerende invalshoeken waarmee je de stad van een andere kant bekijkt, aangevuld met verhalen over plekken die je nu extra graag wil bezoeken.

Uitgeverij: Uitgeverij Mo’Media
Vertaler: Jan van de Westelaken voor Fontline
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.