FeelgoodNew AdultRecensies

People We Meet on Vacation – Emily Henry

Iris403 views
People we meet on vacation Nederlandse editie - Emily Henry - Readalicious - Recensie

Bij BookTok hypes ben ik altijd een beetje sceptisch: is het écht leuk? Maar omdat ik Beach Read (ook wel: Wanneer winter zomer werd) érg tof vond, was ik nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Emily Henry. Poppy en Alex hebben niets gemeen, maar zijn beste vrienden. Ieder jaar gaan ze samen op vakantie – tot het misloopt en ze het contact verbreken. Nu besluiten ze nog één keer samen op vakantie te gaan – wat zou er mis kunnen gaan?

Friends-to-lovers

Ik ben echt een sucker voor de friends-to-lovers-trope. Poppy en Alex zijn elkaars tegenpolen (ze zijn ook een beetje grumpy vs. sunshine), maar toch zijn ze de allerbeste vrienden. Maar je voelt het al aankomen – dit kan maar op een manier eindigen en ik word al blij van het idee! Al twaalf jaar lang gaan ze iedere zomer samen op vakantie. Dit begon met lowbudget vakanties vol avontuur, maar sinds Poppy een baan heeft als reisjournalist, zijn de vakanties extravaganter geworden. De baan als reisjournalist was alles wat Poppy ooit wilde – waarom voelt ze dan nu zo leeg van binnen?

Gelukkig zijn

Poppy heeft haar professionele doelen gehaald, maar lijkt een beetje last te hebben van een bore-out. Ze mist iets in haar leven. Dit zal voor meer millenials een bekend gevoel zijn. Op papier heb je alles, maar ben je wel écht gelukkig? Zo gaat The People We Meet on Vacation ook over je doelen in je leven, en nadenken over wat je echt gelukkig maakt. Poppy’s vriendin Rachel vraagt wanneer ze voor het laatst écht gelukkig was. Dat was tijdens haar laatste vakantie met Alex.

De laatste vakantie

Maar tijdens de laatste vakantie is er iets voorgevallen. Als lezer duurt het even voordat je er achter komt wat er gebeurd is. De hoofdstukken hebben tijdssprongen: je leest over de huidige vakantie, maar ook over eerdere vakanties. Hierdoor wordt je meegenomen in de vriendschap van Poppy en Alex: je leest hoe ze elkaar leren kennen en hoe ze vrienden werden. Maar ook de chemie tussen hen op deze vakanties is niet te negeren – The People We Meet on Vacation leest zo heerlijk weg!

Natuurlijk voel je aan dat Poppy en Alex op een moment hun gevoelens voor elkaar moeten opbiechten, maar het lijkt nooit de juiste timing. Hierdoor zit je als lezer constant op het puntje van je stoel: wanneer gaat er iets tussen hen gebeuren? Bovendien willen ze hele andere dingen. In plaats van met hun hart te voelen, denken ze (te goed) na over hun gevoelens. Maar de liefde is niet altijd de meest praktische weg, en dat leren Poppy en Alex gaandeweg. De karakters zijn zó fijn om over te lezen, je sluit ze echt in je hart. En wanneer de liefdesverklaring eindelijk komt was ik echt tot tranen geroerd. Henry weet precies te omschrijven wat belangrijk is in het leven en in de liefde: ‘op een plek zijn met iemand van wie je houdt’.

Conclusie

People We Meet on Vacation is zo’n boek wat ik niet weg kan leggen en wil blíjven lezen, maar ook steeds stop omdat ik niet wil dat het boek ooit eindigt. Heerlijke romantiek, de leukste karakters ooit en fijne vakantiebestemmingen maken dit echt dé beach read van 2023!

Uitgeverij: The House of Books
Vertaler: Erica Disco
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.