FeelgoodRecensies

Perfect in de maat (Rock & Flirt #4) – Kristie Raaijmakers

Iris270 views
Perfect in de maat - Kristie Raaijmakers - Readalicious

Alleenstaande moeder Mirna Maas houdt niet van muziek. Wanneer de bassist van de rockband Misty Figures, Tim van Hal, op haar werk verschijnt, steekt ze dat niet onder stoelen of banken. Maar Tim maakt haar aan het lachen en wil haar de mooie kanten van muziek weer laten kennen. Maar staat haar óf zijn verleden daarbij niet in de weg?

Muziek

Net als in de andere drie delen van de muzikale Rock & Flirt-serie, staat muziek weer centraal. Weer weet Raaijmakers een andere invalshoek te kiezen: Mirna is haar plezier in muziek verloren. Bovendien was haar ex een muzikant, en ze heeft zich voorgenomen geen muzikanten meer te vertrouwen. Toch weet Tim haar te overtuigen om haar hart weer open te stellen voor muziek – en stiekem een beetje voor hem.

De kracht van muziek wordt helder omschreven:

‘Het is de herkenning. De bevestiging dat je niet de enige bent met jouw gevoel. Een hint van verbondenheid.’

Voor mij als lezer is dit iets wat niet alleen geldt voor muziek: dit geldt ook voor de boeken van Raaijmakers. Tot nu toe wist ze me met ieder deel van de serie op een andere manier te raken.

Het verleden

Zo ook met Perfect in de maat. Mirna’s verleden zit haar in de weg: na haar ex heeft ze haar vertrouwen in mannen verloren. De enige man die ze nog vertrouwt is haar zoontje Noah. Haar verleden wordt helder geschetst en hierdoor wordt ze echt een personage van vlees en bloed. Het verhaal wordt volledig vanuit haar perspectief verteld: je begrijpt haar gewoon helemaal. Dit zorgt ervoor dat je ook met Mirna’s sceptische blik naar Tim kijkt.

Tim hebben we deels leren kennen in de eerdere delen van de serie, maar echt goed kennen we hem nog niet. Je weet ook dus niet zeker of hij te vertrouwen is – immers, is deze rockmuzikant wel op zoek naar een vaste relatie? Houdt ie er geen groupies op na? Uiteindelijk blijkt Tim ook zijn eigen geheim uit het verleden mee te dragen, waarmee Raaijmakers nog een wat zwaarder onderwerp aankaart.

Balans

Dit is weer goed voor de balans van de karakters: Mirna en Tim hebben hun eigen onzekerheden en achtergrond waarmee ze worstelen. Zo laten ze zien dat niemand echt perfect is – maar dit is niet nodig voor een liefhebbende relatie. Met de manier waarop ze onzekerheden naar elkaar uitspreken, hoe ze elkaar de ruimte geven én elkaar steunen wanneer nodig heeft Raaijmakers een hele volledige en prachtige relatie neergezet. Niet eentje zoals in een Hallmark-film, maar een relatie zoals deze in het échte leven ook zou kunnen zijn. En daarmee is Perfect in de maat echt een boek wat ook kan gaan over jou, mij, of iemand anders in de echte wereld.

Mirna en Tim leren elkaar vertrouwen, maar het gaat niet alleen om hun relatie. Ook de andere karakters in Perfect in de maat krijgen een verhaal. Hierdoor overstijgt dit boek andere boeken in het feelgood-genre die niet veel verder gaan dan de tropes. Het zijn verhalen van échte mensen, met thema’s waar we allemaal wel mee te maken kunnen krijgen.

Andere karakters

Over deze andere karakters gesproken: we krijgen ook nog een glimps van de bandleden en hun happily ever after uit de vorige boeken. Zo’n inkijkje maakt het éxtra leuk – maar het betekent wel dat je het beste gewoon de serie in de originele volgorde kan lezen
En héél misschien kun je je wel herinneren dat Mirna al een van de andere karakters uit de boeken eerder heeft leren kennen. Dit soort kleine easter eggs zijn altijd super leuk.

Conclusie

Perfect in de maat is een heerlijk verhaal over muziek, liefde en vertrouwen. Met Mirna en Tim heeft Raaijmakers twee karakters van vlees en bloed geschreven, waardoor het bijna onmogelijk is om te geloven dat dit fictionele karakters zijn. Ook Perfect in de maat is weer heel indrukwekkend in de mix van de fijne feelgood en de zwaardere onderwerpen.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Dit ebook heb ik ontvangen van de schrijver in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Bekijk ook de andere recensies in de blogtour:

2023-10-09 - Blogtour Perfect in de maat Planning
Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.