KinderboekenRecensies

Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten – Yvonne Jagtenberg

Iris276 views
Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten - Yvonne Jagtenberg - Readalicious

Piet is een kat, en hij heeft honger. Dus hij gaat op zoek naar wat hij wél mag eten. Maar wat mag een kat nog eten vandaag de dag? Dit kleurrijke prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares Yvonne Jagtenberg.

Kleuren

Het eerste wat aan Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten opvalt zijn de kleuren: de cover is fel oranje. Maar ook de illustraties in het binnenwerk zijn kleurrijk, met in het midden de grijze kat Piet. Er is veel te zien op de spreads. De illustraties ogen simpel maar zijn waarschijnlijk allesbehalve dat om te maken, want alles klopt.

Op zoek naar eten

Piet is een kat. Maar wat eten katten? In dit boek maken kinderen kennis met verschillende dieren, omdat de hongerige kat op zoek is naar eten. Maar hij mag geen vogels eten, die zijn belangrijk. Maar ook geen andere dieren, bloemen of fruit. Piet de kat leert hierdoor over de functie van verschillende dieren, en hij vraagt zich af of hij zelf ook belangrijk is.

Conclusie

Piet de kat die wil weten wat hij wél mag eten is een grappig, kleurrijk en leerzaam boek. Leuk om voor te lezen en samen de spreads te bekijken en de functies van verschillende dieren en zaken in de natuur te leren kennen.

Uitgeverij: Gottmer
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.