KinderboekenNon-fictieRecensies

Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis – Richard Zuiderveld

Iris1471 views

Ben je dol op geschiedenis? Maar mis jij ook vaak de vrouwen in de historische verhalen? Haal dan Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis in huis! Deze verzameling bespreekt legendarische vrouwen: van Cleopatra tot Marie Curie.

Genre powervrouwen

Eerder verschenen al het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – Elena Favilli en Francesca Cavallo, waarin ook verschillende belangrijke vrouwen werden uitgelicht. Waar deze bedtijdverhalen meer in schrijfstijl voor wat jongere lezers of écht om voor te lezen was, is Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis voor een wat volwassener publiek. Zuiderveld won eerder de Kleio Klasseprijs voor de Vet oud!-serie, waarin bijvoorbeeld eeuwenoude legendes of de wereldoorlogen aan bod kwamen. Het is leuk dat Zuiderveld nu een vrouwelijk perspectief in de spotlight zet.

(on)bekende vrouwen

Naast Cleopatra en Marie Curie worden er ook verschillende, wat minder algemeen bekende vrouwen genoemd. Heb jij al eens gehoord over Enheduanna, de eerste dichteres? Of Xun Guan, de bevrijdster van Xianghyang? Heel leuk dat Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis ook de minder bekende vrouwen een podium geeft, hierdoor wordt het boek ook leerzaam! Maar wat helemaal leuk is, is dat veel verhalen geschreven zijn vanuit het perspectief van de powervrouw. Zo leef je meteen mee met haar verhaal, in plaats van dat het een opsomming van feitjes of een encyclopedische beschrijving lijkt.

Illustraties

Op basis van de cover had ik verwacht dat Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis een stripboek zou zijn, maar dat is niet zo. Desondanks zijn alle verhalen wel geïllustreerd: van tekeningen tot schilderijen. Dit maakt de verhalen wel levendiger. Ook de gekleurde kaders met feitjes en hoe verschillende verhalen aflopen geven het boek een kleurrijke, leuke uitstraling.

Conclusie

Powervrouwen: 35 spannende verhalen over bijzondere vrouwen in de geschiedenis is een leuk geschiedenisboek met nieuwe powervrouwen. Leerzaam, interessant én leuk: een aanrader. Lees en leef mee met dit boek, en wordt geïnspireerd om zelf ook een powervrouw te worden!

Uitgeverij Karakter Uitgevers
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter