FeelgoodRecensies

Precies de juiste snaar (Rock & Flirt #3) – Kristie Raaijmakers

Iris242 views
Precies de juiste snaar - Kristie Raaijmakers - Readalicious

Als bruiloftsfotograaf heeft Jill elke maand moeite om rond te komen. Bovendien vindt ze het ook niet meer leuk. Het liefst zou ze muziekfotograaf worden, maar dat lijkt onmogelijk. Totdat haar goede vriend Ruud met een oplossing komt: Jill kan de huisfotograaf worden van zijn succesvolle band Misty Figures. Maar dan begint Jill te twijfelen: is er niet méér dan vriendschap tussen haar en Ruud?

Cool girl

Jill was altijd ‘one of the guys’ geeft ze aan – een attitude waar ik niet zo van hou. Ik krijg er een beetje ‘cool girl’-vibes van: zo’n vrouw die doet alsof ze beter is dan andere vrouwen omdat ze het beter kan vinden met de mannen.

Gelukkig wordt Jill al snel meer likeable. Door het verhaal heen maakt ze veel persoonlijke groei door en ga je steeds meer met haar meeleven. Raaijmakers weet Jill’s gevoelens heel treffend te beschrijven, waardoor het karakter ook enorm groeit tijdens dit verhaal.

Romantiek

Deze feelgood zit vol heerlijke tropes: de friends-to-lovers, slow burn en one bed komen al voorbij. Jill en Ruud zijn al vrienden sinds ze kinderen zijn, maar pas sinds kort realiseert Jill dat ze gevoelens heeft gekregen voor haar beste vriend. Ruud hebben we nog niet goed leren kennen in de eerdere Rock & Flirt-delen, maar hier steelt hij de spotlight.

De slow burn tussen Jill en Ruud leest heerlijk weg, en voelt heel natuurlijk aan door de (heel geloofwaardige) gevoelens en twijfels vanuit Jill. Ze probeert met hem te flirten, en subtiel te peilen hoe Ruud er in staat. Omdat je alleen haar perspectief leest, blijft het lang onduidelijk wat Ruud voor haar voelt. Maakt ze een kans? Of gooit ze hun jarenlange vriendschap weg?

Rouw en verlies

Maar deze feelgood is niet alleen maar rozengeur en maneschijn: net als in het voorgaande deel Helemaal van slag weet Raaijmakers ook heftigere thema’s aan te kaarten. Familie is belangrijk voor Jill en voor Ruud, maar een verlies in je familie kan heel hard aankomen. Precies de juiste snaar wist me tot tranen te roeren en ook in dit deel weet Raaijmakers emoties zéér scherp en treffend te omschrijven. Maar weer is de combinatie met humor en luchtige scènes goed gebalanceerd, waardoor het boek nooit te zwaar wordt.

Muziek en fotografie

En vergeet de muziek niet! Ook dit deel heeft een bijpassende playlist en staat bomvol toffe optredens waar Jill mag fotograferen. Haar droom is namelijk muziekfotograaf worden, dus ook haar gevoelens en twijfels over haar carrière komen voorbij – zo ook wanneer Jill op een festival staat te fotograferen. De muziek en de festivals geven het boek een chille vibe waardoor ik meteen zin heb om op een grasveldje naar een fijne band te luisteren.

Conclusie

Rock, romantiek en rouw: ook Precies de juiste snaar lees je met een lach en een traan. Naast de heerlijke romantische tropes worden er ook meer beladen onderwerpen aangesneden. De (emotionele) ontwikkeling van Jill en haar gevoelens staat centraal, en dragen dit boek. Dat er nóg een deel in deze serie aan komt klinkt mij als muziek in de oren!

Lees ook het interview met Kristie Raaijmakers wat ik eerder deelde.

Uitgeverij: HarperFirst
Ik heb dit boek gelezen via KoboPlus.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.