FeelgoodNew AdultRecensies

Raiders of the Lost Heart – Jo Segura

Iris175 views
Raiders of the Lost Heart - Jo Segura - Readalicious

Fans van The Mummy/Indiana Jones en romance opgelet! Op zoek naar een avontuurlijke en archeologische enemies-to-lovers? Dan zit je goed met Raiders of the Lost Heart.

Enemies-to-lovers

Archeologe dr. Socorro ‘Corrie’ Mejia is uitgenodigd om deel te nemen aan een expeditie in de Mexicaanse jungle. Er is alleen één probleem: Dr. Ford Matthews. Dit was Corrie’s grote droom en haar vakgebied, de zoektocht naar de oude krijger Chimalli van het Azteekse rijk. Waarom is Dr. Matthews dan aangesteld?

Dus moeten Corrie en Ford noodgedwongen samenwerken. Dit gaat gepaard met een hoop gekibbel, toespelingen en stomend hete blikken in de jungle. Want ondanks hun verschillen, halen Corrie en Ford wel het beste in elkaar naar boven.

De chemie spát van de pagina’s af, en vanaf de eerste bladzijde wordt je meegesleept naar hun verhaal in de Mexicaanse jungle. Raiders of the Lost Heart vertelt uit hun beide perspectieven, waardoor je ook sympathie krijgt voor beide karakters en root voor de opbloeiende relatie. Langzaam stellen ze zich open voor elkaar, maar wat als niet iedereen eerlijk is geweest over het verleden? De karakters krijgen een volledige achtergrond en (familie)historie, waardoor ze heel echt aanvoelen. De chemie tussen Corrie en Ford doet me heel erg denken aan de romance in The Mummy.

Gehoord voelen

Corrie staat bekend als een moderne Lara Croft: stoer en avontuurlijk. Maar helaas zorgt dit, in combinatie met haar uiterlijk en haar vrouwelijke vormen, ervoor dat ze niet altijd serieus wordt genomen in haar vakgebied. Veel mensen zien haar als een bimbo en ondanks dat Corrie haar seksualiteit heeft omarmd, zorgt dit voor een hoop tegenslag in haar carrière.

Met deze invalshoek kunnen ook lezers van Ali Hazelwood’s romance zich vermaken. Ondanks Corrie’s geroemde avonturen en artikelen, vindt ze het moeilijk om niet altijd serieus genomen te worden. Segura weet dit belangrijke onderwerp op een gevoelige manier te behandelen.

De opgraving

Maar het draait allemaal om één ding: de opgraving van Chimalli’s laatste rustplaats. Om deze te vinden, moet Ford vertrouwen op Corrie’s kennis. Ze komen steeds dichterbij en geschiedenisliefhebbers zullen smullen van dit plot. Ondanks dat het niet gebaseerd is op de werkelijkheid, zie ik door de gedetailleerde beschrijvingen van de jungle toch alles voor me. Ik heb het gevoel zélf mee te graven in het archeologische kamp. Maar dan blijkt er een dief op hun kamp rond te lopen en zijn er smokkelaars actief, waardoor het allemaal nog een tandje avontuurlijker wordt.

Conclusie

De combinatie van chemie, romantiek, avontuur en archeologie zorgen voor een spannend en steamy boek. Voor fans van Ali Hazelwood en The Mummy & Indiana Jones is dit hét boek om op te pakken.

Uitgeverij: Piatkus

Koop het boek Raiders of the Lost Heart via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.