Non-fictieRecensies

50 onvergetelijke roadtrips – Columbus Travel2 min leestijd

Iris204 views

In 50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden nemen de makers van reismagazine Columbus Travel je mee over de hele wereld. Zeker nu – in tijden van corona – dat niet in levende lijve kan, kan het extra leuk zijn om op reis te gaan in een boek.

Roadtrip inspiratie

Alle roadtrips in het boek worden met beeld ondersteund. Soms is er een uitgebreid reisverslag van een aantal pagina’s en wat meer beeld, en soms in één pagina heel kort een route, wat meer op een soort opsomming van de highlights in dat gebied lijkt. Hierdoor is 50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden niet bruikbaar als soort reisgids wanneer je een van deze reizen wil gaan maken. De informatievoorziening is minimaal, het is vooral heerlijk inspirerend bladermateriaal. Wel leuk: achterin het boek kun je van een aantal road trips een QR-code scannen, zodat je tips op de website van Columbus Travel kan lezen.

Verhalen

De roadtrips zijn door verschillende auteurs opgesteld, maar dit is niet meteen duidelijk bij een artikel. Pas in het colofon wordt aangegeven welke reis door wie is gedaan. Omdat in alle roadtrips wordt verteld vanuit de ik-persoon, ging ik me wel afvragen of deze éne persoon zo bereisd was.

De verhalen lezen fijn weg en nemen je mee de weg op, waarbij de een fijner geschreven is dan de ander. Soms worden er wel opmerkingen geplaatst die wellicht wat kort door de bocht zijn. Noord-Korea wordt passant een ‘communistische schurkenstaat’ genoemd, er wordt aangegeven dat het Nederlandse consulaat slechte informatie heeft gegeven wat betreft vergunningen om gebieden in te gaan in Kirgizië (maar er wordt niet aangegeven waar je dan wel de juiste informatie zou kunnen vinden) en kinderen worden vergeleken met apen. Soms mis ik hierbij de nuance. Begrijpelijk dat er niet veel toegelicht kan worden in de wat kortere verhalen, maar sommige opmerkingen zijn wat ongenuanceerd.

Conclusie

50 onvergetelijke roadtrips buiten de gebaande paden neemt je mee over de hele wereld. Van de Ardennen tot Kirgizië, van Roemenië tot Australië. Het is een mooie mix van bestemmingen binnen Europa tot verder weg, en van ‘gewoon’ buiten de gebaande paden tot zeer avontuurlijk. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte roadtrip bij!

Iris
Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter