KinderboekenRecensies

Ridder Uil – Christopher Denise

Iris396 views
Ridder Uil - Christopher Denise - Readalicious

Sinds het moment dat hij uit zijn ei was gekropen, droomt de kleine Uil maar van één ding. Ridder worden. Dus hij meldt zich aan voor de ridderschool. Ridder Uil is echt een van de meest schattige prentenboeken die ik recentelijk heb gelezen!

In jezelf geloven

Ondanks dat Uil maar klein is, gelooft hij in zichzelf en in zijn droom om ridder te worden. Ook in de illustraties is dit duidelijk: Uil heeft posters en boeken over ridders in zijn slaapkamer, loopt rond met een zelfgemaakte ridder-outfit en kijkt vol bewondering naar de ridders die hij tegenkomt. De afbeeldingen staan vol kleine dingen die je kan ontdekken, waardoor je blíjft kijken. Er straalt ook zoveel expressie af van het kleine uilengezichtje – vooral naast de ridders waar we geen gezicht van zien door de helmen. Het kleine Uiltje steelt volledig de show.

(On)geschikt?

Ridders spreken tot de verbeelding voor kleine kinderen, maar ook voor kleine vogels. Uil lijkt op het eerste oog misschien geen geschikte ridder: hij is klein, niet heel sterk en valt in slaap tijdens de lessen. Hoe kan Uil dan ridder worden?

Maar Uil heeft zijn eigen talenten… Hij is een nachtdier, dus is juist erg geschikt om de Nachtwacht te draaien! Zo geeft het boek meteen een mooie boodschap mee over het gebruiken van je eigen sterke punten!

Conclusie

Ridder Uil is een zeer aandoenlijk boek over het geloven in je eigen kwaliteiten, waarbij het kleine Uiltje je hart steelt. Weer eens een ander soort boek over ridders!

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Johanna Rijnbergen
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.