RecensiesRomans

From Notting Hill with Love… Actually – Ali McNamara

Iris1768 views

In een steegje in Riga vond ik dit boek in een Engelse boekhandel genaamd Robert’s Books. Het stond al een tijdje op m’n to-read lijst, want ik ben niet alleen groot fan van Notting Hill maar ook Love Actually! Dan kan een boek met de titel From Notting Hill with Love… Actually toch niet tegenvallen?

Scarlett is dol op films, misschien wel iets te. Haar verloofde David en haar vader vinden het genoeg geweest. Om even tot rust te komen gaat Scarlett een maand op het huis van een kennis passen in Notting Hill, London. Thuis vinden ze het een goed idee, maar ze weten niet dat Scarlett hiermee wil bewijzen dat het leven net zoals in de film is.
In dé boekhandel van Notting Hill is ze klaar voor haar eerste film-moment, maar in plaats van Hugh Grant komt ze een onvriendelijke man tegen, die later ook nog eens haar buurman Sean blijkt te zijn. Maar Sean weet Scarlett te verbazen, tot ze voor een dilemma komt te staan. Want wil ze eigenlijk wel zo graag met David trouwen? Want ze moet wel érg vaak aan Sean denken…

Verwijzingen naar romcoms

Ben je ook dol op films? Vooral die met Hugh Grant? Scarlett, vernoemd naar het karakter in Gone with the Wind, wel. Het boek zit vol met filmscènes en andere verwijzingen. Als je een beetje dol bent op intertextualiteit kan je je lol niet op met dit boek, maar echt origineel kan ik het niet noemen. Maar in dit geval maakt dat niet zo veel uit, dit boek is duidelijk een ode aan de romcom. Van Legally Blonde tot Pretty Woman, van When Harry met Sally tot Starwars en van Notting Hill tot Love Actually alles komt voorbij. What’s not to love about that?

Hopeloos romantisch

Dit boek is bijna over de top romantisch, en alle gebeurtenissen zie je al mijlenver aankomen. Het is echt een aanrader voor liefhebbers van romantische komedies, maar hoge literaire kwaliteit heeft het totaal niet. Desondanks wist het verhaal me helemaal mee te slepen en kon Scarlett me ontroeren, of voelde ik de plaatsvervangende schaamte voor de dingen die ze doet. Dus alleen lezen als je daarvan houdt! From Notting Hill with Love… Actually is een geweldig boek om bij te fangirlen over al je favoriete romcoms.

Oké, From Notting Hill with Love… Actually is geen literair hoogstandje, maar wel een heerlijk boek om in de tuin te lezen. Je kan helemaal wegdromen met Scarlett en haar filmische leven. Je zou zelf bijna ook op zoek gaan naar de volgende filmscène in je leven… Nog vrijwilligers die aan house-swapping willen doen?

Eindoordeel: drie sterren.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter