RecensiesRomans

Kleine grote liefde – Katy Regan

Iris1858 views
Kleine grote liefde

Kleine grote liefde is het verhaal van Zac Hutchinson, 10 jaar oud. Hij verzamelt feitjes, maar het enige feit uit zijn leven dat hij écht wil weten is: wie is zijn vader? Samen met zijn beste vriendin Teagan gaat hij op zoek naar z’n vader, maar hij komt er snel achter dat dit minder makkelijk is dan het lijkt…

Familie van twee

Zac en zijn moeder Juliet wonen samen in Grimsby sinds de vader van Zac er vandoor was gegaan. Zac weet vrij weinig van hem, maar wordt door de jaren steeds nieuwsgieriger. Hij gaat op zoek naar zijn vader, om van zijn familie van twee weer een heel gezin te maken. Fun fact: Katy Regan is zelf ook een single mom van een zoon (die ze kreeg met haar beste vriend (met wie ze geen relatie heeft)). 

GIF: InFocus Film School

Dus Zac begint met het verzamelen van feitjes over zijn vader. Het eerste feit: Zas vader is de enige man waarvan zijn moeder ooit heeft gehouden. Zac gaat daarom in Kleine grote liefde op zoek naar de ‘happily ever after’ van zijn moeder. Zac heeft een blindelings vertrouwen in een goed einde zoals alleen tienjarigen dit kunnen, waardoor je helemaal meeleeft met zijn zoektocht en ook van harte hoopt dat het hem zal lukken. 

Geheimen en tweede kansen

Maar Zac weet niet wat de reden is dat zijn vader is vertrokken. Het is een groot geheim: er is namelijk iets vreselijks gebeurt voordat zijn vader weg ging. Zijn moeder en grootouders proberen Zac buiten dit vreselijke geheim te houden, maar wanneer Zac steeds meer feitjes verzamelt, komt hij steeds dichter bij de waarheid. Kleine grote liefde laat zien hoe een geheim een gezin kan ontwrichten, en wat de langlopende gevolgen kunnen zijn van het geheim.

De familierelaties staan op scherp, want niet alleen bleek zijn vader een goede reden te hebben om te verdwijnen, het blijkt ook dat niet iedereen alle kanten van dat verhaal weet. De lezer krijgt, meer dan Zac, delen van dit verhaal te horen door de verschillende vertelperspectieven. Hierdoor leef je niet alleen met Zac mee, maar voel je ook het moment aankomen dat hij achter de waarheid zal komen. 

GIF: Gfycat

Wanneer verdient iemand een tweede kans? Dit is een belangrijke vraag in Kleine grote liefde. Zac gelooft met een kinderlijke onschuld in tweede kansen, maar dit geldt niet voor zijn hele familie. Vergeving is een ander belangrijk thema in dit boek. Zac wordt ook gepest op school vanwege zijn gewicht, maar ook daar komen tweede kansen en vergeving aan bod. 

Conclusie

Al met al is Kleine grote liefde een emotioneel bevredigend en prachtig verhaal dat je voldoening geeft. Zelf moest ik regelmatig het boek even neerleggen om de situatie op me te laten inwerken, waarna ik me weer in de wereld van Zac stortte. Je leeft mee met Zac en zijn zoektocht, maar ook de andere personages zijn dusdanig goed uitgewerkt dat zij sympathie opwekken. Kleine grote liefde verdient een klein applaus voor de grootse prestatie van Regan. 

Dit boek heb ik ontvangen van HarperCollins in ruil voor een recensie.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter