FeelgoodRecensies

Rosies reizende theewinkel – Rebecca Raisin

Iris329 views
Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin - Readalicious

Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld – haar baan, haar relatie, haar toekomstige kinderen. Tot ze op een dag thuiskomt en haar man met ingepakte koffers aantreft, en moet horen dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie drinkt een wijntje tegen haar verdriet, maar als ze de ochtend erna wakker wordt, blijkt ze een felroze camper te hebben gekocht…

Roze camper

Rosie woont midden in Londen, wat zou ze met een roze camper moeten? Ze heeft een idee: Rosies reizende theewinkel. Om informatie in te winnen, zoekt Rosie contact op een online forum met andere nomaden. Ze hoort over een festivalroute die ze kan volgen, en besluit de sprong in het diepe te nemen.

Dus ze gaat op pad, in haar roze camper, om mensen thee en gebak te verkopen. Het water loopt me in de mond bij de heerlijke baksels die worden beschreven. Er is toch niets fijner dan feelgood én food?

Innerlijke reis

Op haar eerste stop ontmoet Rosie een medecampeerder: Aria. Aria heeft een boekenbus – helemaal de droom voor boekenwurmen. Rosie en Aria worden vrienden, en door de invloed van Aria (en haar roze camper) leert Rosie dat niet alles te plannen is. Hier moet ze wel erg aan wennen, maar gelukkig krijgt ze hulp onderweg. In de nomadengemeenschap helpt iedereen elkaar, en het is hartverwarmend om te lezen hoe Rosie in de gemeenschap wordt opgenomen. Tijdens haar reis leert Rosie over vriendschappen en relaties opbouwen – iets wat ze tijdens haar drukke leven in Londen vaak afhield.

Tijdens haar trip met de camper ziet Rosie niet alleen prachtige nieuwe locaties (die zo fijn worden beschreven dat ik zelf ook een roze camper wil om mee op pad te gaan), ze maakt ook een innerlijke reis.

Romantiek

Op het online forum leert Rosie een man kennen: Oliver. Hij is vriendelijk en helpt haar met haar vragen. Langzaam begint Rosie gevoelens voor hem te krijgen – wanneer zal ze Oliver in het echt ontmoeten? In het begin root je als lezer voor Oliver en Rosie: dit klinkt toch als de perfecte man om haar gebroken hart te lijmen? Maar wanneer hij steeds last-minute niet op hun afspraken kan komen, beginnen er alarmbellen te rinkelen.

En dan is er nog Max – de knappe, stoere man vol tegenstrijdigheden die Rosie onderweg ontmoet. Maar Max lijkt geen goede partij: hij staat bekend als een flirt en de vrouwen vallen met bosjes voor hem. Oliver is de verstandigere keuze – toch? Rosies gevoelens slingeren van links naar rechts en Raisin weet dit zeer treffend te beschrijven.

Conclusie

Rosies reizende theewinkel is een fijne slow burn romance vol food, feelgood en een roze camper waar ik jaloers op ben. Met de leuke, herkenbare karakters en goede karakterontwikkeling weet dit boek constant de aandacht vast te houden en kan je Rosies reizende theewinkel niet meer wegleggen. Eat, Love, Pray-vibes in een roze camper!

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaler: Henske Marsman
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.