KinderboekenRecensies

Rotkat is jarig – Janneke Schotveld & Milja Praagman

Iris644 views
Rotkat is jarig Readalicious

Vandaag is een speciale dag: Rotkat is namelijk jarig! In het boek van Schotveld & Praagman wisselen tekst en beeld elkaar af. Het originele verhaal is goed opgezet om te (leren) lezen voor jongere kinderen, of om voor te lezen.

Thema

Het thema verjaardag spreekt natuurlijk tot de verbeelding voor kinderen: voor veel kinderen is dit een van de leukste dagen van het jaar. Rotkat is ook jarig, maar hij kan zijn vriendjes Mohammed de Meeuw, Mimi en Sadet niet vinden. Dus gaat Rotkat naar hem op zoek, het is geschreven als een groot avontuur. Het verhaal is heel lief opgetekend en ik kan me voorstellen dat kinderen helemaal meeleven met Rotkat. De spannende en grappige delen wisselen elkaar af.

Tijgerlezen

Rotkat is jarig is een deel van Tijgerlezen, ontwikkeld speciaal voor beginnende lezers. Sommige passages komen terug of rijmen, en de zinnen zijn kort en duidelijk. Een fijn boek voor de kleine boekenwurmen om voorgelezen te worden of zelf te proberen! Ook staan er veel felgekleurde illustraties in het boek, die het verhaal complementeren.

Conclusie

Rotkat is jarig is het tweede deel over Rotkat, maar kan je gewoon als los verhaal lezen. Het boek lijkt me een leuk verjaardagscadeau voor kinderen die (willen leren) lezen!

Uitgeverij: Em. Querido
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.