FantasyNew AdultRecensies

Schaduw in het vuur (Flesh and Fire #1) – Jennifer L. Armentrout

Iris1076 views
Schaduw in het vuur - Fire and Flesh - Jennifer L Armentrout - readalicious

Fans van Blood and Ash opgelet: de spin-off serie Flesh and Fire is nu ook beschikbaar! Het eerste boek Schaduw in het vuur is ook uitgebracht in een prachtige limited edition, met bedrukte edges (met niet alleen kleur, maar ook rode bladeren), art in het binnenwerk en bijbehorende boekenlegger en landkaart (met boodschap van Jennifer L. Armentrout herself). Is de spin-off ook zo goed, of vooral mooi om naar te kijken?

Let op: Als je Uit bloed en asRijk van vlees en vuur en Kroon van gouden beenderen nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

Poppy 2.0

Seraphine is de maagd en is voorbestemd om de vrouw te worden van Nyktos, de oergod van de dood. Ze moet zich opofferen om haar volk te redden. Maar wat niemand weet, is dat Seraphine ook is getraind als sluipmoordenaar, met als werkelijke missie om de oergod te verleiden en daarna vermoorden. Nouja, kennen we Poppy nog uit de Blood and Ash-serie? Seraphine zou zo een kopie of een dochter van haar kunnen zijn: net als in de andere serie is er sprake van een maagd die een stuk minder weerloos is dan men denkt. Ik kreeg regelmatig flashbacks naar de andere boeken tijdens het lezen, vooral wanneer ze vol vragen zit en iemand daar niet verbaasd over is – deze conversatie wordt regelmatig gevoerd door Poppy en Kieran in Blood and Ash. Zo zijn er nog veel meer parallellen tussen de twee series te vinden.

Maar… is dat erg? Tijdens het lezen van Schaduw in het vuur merk je dat Armentrout ergens naartoe wil, de twee series worden aan elkaar verbonden en er is een duidelijk plan. Ik vraag me af of het hiervoor nodig is om zoveel gelijkenissen te hebben tussen de twee hoofdpersonen, maar het zou me niets verbazen als dit met opzet is gedaan. Armentrout speelt met de bekende archetypes en tropes die we kennen uit de fantasy wereld, dus ik geef haar het voordeel van de twijfel. 😉

Achtergrond

In Schaduw in het vuur krijg je veel meer achtergrond en uitleg over de wereld waarin de twee series zich afspeelt. Er wordt meer uitgelegd over hoe de schifting werkt, waarom sommige mensen hiervoor wel of niet in aanmerking komen, wat er aan de hand is met derde zonen en dochters. De worldbuilding wordt nog veel verder uitgebouwd, waardoor je nog beter begrijpt waarom sommige gebeurtenissen plaatsvinden. Dit maakt Schaduw in het vuur echt een aanvulling op de Blood and Ash-serie.

Mysterie

Maar het boek is zó veel meer dan een aanvulling. Seraphine heeft een slechte relatie met haar moeder, stiefvader en stiefbroer. Maar het is een verademing dat haar stiefzus wel zo dol op haar is. Al deze familierelaties in het boek zijn goed uitgewerkt en je leert ook Sera heel goed kennen. Ze is geen bang poppetje en stort zich halsoverkop in gevaarlijke situaties – wat zeer spannend is voor het verhaal. En wie is toch die knappe vreemdeling die Sera ontmoet en waar ze gevoelens voor ontwikkeld?
Dan hebben we ook nog Nyktos: hem leer je minder snel kennen. Het is lang een mysterie wie hij precies is en wat zijn motieven zijn. Waarom heeft de oergod van de dood deze deal gesloten? Wat is zijn plan met Seraphine? Ondanks dat je veel leert over de wereld van het boek, is ook een hoop mysterie en spanning te vinden.

Enneh over de spanning gesproken, ook Schaduw in het vuur bevat weer een hoop steamy romance. Seraphine wil geen gevoelens ontwikkelen voor een god, maar wordt toch verliefd. En dat is wederzijds… Het samen zijn, voor elkaar zorgen en samen in slaap vallen is zo lief om te lezen. En er wordt ergens verwezen naar twee zielen die voorbestemd zijn om bij elkaar te horen, hoe romantisch is dat?

Conclusie

Schaduw in het vuur bevat veel parallellen met de Blood and Ash-serie, maar bevat ook heel veel extra informatie en achtergrond voor de nieuwsgierige fans. Met weer een hoop romantiek, actie en steamy scènes borduurt Armentrout verder op een wereld waar ik meer van wil weten. Ik ben heel benieuwd hoe het Seraphine verder vergaat! Nu wacht ik eerst op De strijd van twee koninginnen (vanaf april beschikbaar).

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jeanet Dekker
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Schaduw in het vuur via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.