Non-fictieRecensies

Shit, ik ben al dertig – Nanoe Carremans

Iris126 views
Shit ik ben al dertig - Nanoe Carremans - Readalicious

In februari werd ik dertig. 3-0! En dat komt met een hoop verwachtingen en ideeën over het leven. Nanoe Carremans weet in Shit, ik ben al dertig een hoop herkenbare en grappige situaties te schetsen voor dertigers.

Herkenbaar

Bijvoorbeeld over de verwachtingen van jezelf en anderen waar je mee om leert gaan. Het gaat over ouder worden (waarbij je ineens wél een hamburger met bestek eet, of in de groepsapp zuurdesembrood bespreekt), maar alles is met een dikke knipoog. Ik moest regelmatig lachen om stukjes die zo over mijn eigen leven kunnen gaan.

Humor

Een aantal tekeningen gaan ook over Nanoe’s werk als kinderjuf. Deze zijn voor mij minder herkenbaar, maar zeker niet minder leuk. Het gaat over de kleine, alledaagse gebeurtenissen. Deze zijn zo getekend en beschreven dat je er om moet lachen. De illustraties zijn kleurrijk en maken je vrolijk – net als de inhoud.

Shit, ik ben al dertig is een grappig boek en een aanrader om cadeau te geven aan alle dertigers in je omgeving!

Uitgeverij: Lannoo
Dit boek heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Shit, ik ben al dertig via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.