FantasyRecensiesYoung Adult

Sintel en as – Mara Li

Iris724 views
Sintel en as - Mara Li - Readalicious

Sintel is de dochter van de Ká, en draagt het teken van de Vuurmoeder. Is ze gezegend of is ze een heks? Maar dan wordt haar vader vermoord, en zijn moordenaar neemt de troon over. Sintel moet vluchten en op zoek naar bondgenoten. Wie kan ze nog vertrouwen? Sintel en as van Mara Li is een nieuwe YA fantasy van Nederlandse bodem. Dertien-in-een-dozijn of een nieuwe must-read?

Sterke vrouw

Sintel is een prinses – dit jaar las ik al een aantal boeken over prinsessen (zoals The King of Wolves) die toch minder onschuldig zijn dan gedacht werd. Is Sintel anders en weet Sintel en as te verrassen? Het is zo fijn dat er veel sterke vrouwelijke karakters te vinden zijn in de huidige trend van YA-romans. Zo ook in Sintel en as. Vooral nadat de Ká is vermoord, krijgt het karakter van Sintel de ruimte om te ontwikkelen. Tijdens haar vlucht leert ze wie ze wel en niet kan vertrouwen, en groeit haar vertrouwen in zichzelf. Sintel leert om een leider te zijn, en krijgt ook hulp van haar vrienden. Ze wordt steeds sterker en haar ontwikkeling is heel goed en geloofwaardig opgebouwd.

Romantiek

Sintel krijgt hulp van een knappe vreemdeling: een huurling die ze heeft moeten omkopen voor hulp. Maar is hij wel te vertrouwen? Waarom komt hij zo bekend voor? De enemies-to-lovers is weer aanwezig, maar het is een stuk complexer dan het op het eerste oog lijkt. Het blijft ook lang spannend of hij wel goed te vertrouwen is…

Vulkanen

Oké, in grove lijnen is de plot van Sintel en as niet heel vernieuwend. Maar de interessante twist in dit fantasy boek is het natuurgeweld. Sintel draagt het teken van de grootste vulkaan van het koninkrijke As, maar ze voelt ook de andere vulkanen aan. Of ze nou slapen of actief zijn: Sintel voelt ze niet alleen aan, maar kan ze ook soms oproepen. Echt heel tof hoe Li deze elementen in Sintel en as heeft verweven!

De worldbuilding is zeer sterk en ondanks dat het tempo eerst laag blijft, bouwt het geleidelijk op. Je leert hoe de wereld in elkaar zit, maar tegen het einde loopt de spanning behoorlijk op. De cliffhanger laat mij ook hopen dat we nog meer kunnen verwachten van Mara Li.

Conclusie

Sintel en as is weer een fijne YA fantasy van Nederlandse bodem. De complexere relaties dan verwacht en de interessante toevoeging van de vulkanen zorgen voor een interessant boek. Tegen het einde wordt het steeds spannender en ik hóóp dat we snel meer horen uit het koninkrijk As. Gelukkig hoorde ik dat het volgende deel dit jaar nog uitkomt!

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review via Bookinfluencers.com. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Sintel en as via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.