Non-fictieRecensies

Slashwerk – Femke Meijboom

Iris224 views
Slashwerk - Femke Meijboom - Readalicious

Ben je (nog) zoekend wat je wil met je carrière? Wil je misschien gaan ondernemen, maar ben je ook nieuwsgierig naar werk in loondienst? Of denk je misschien aan een combinatie van beide? Dan is Slashwerk van Femke Meijboom dé gids voor jou.

Slash

Loondienst óf zelfstandig ondernemen? Dit is de keuze waar Meijboom mee begint. Maar gaandeweg wordt duidelijk dat het niet óf hoeft te zijn: het kan ook naast elkaar bestaan. Je kan in loondienst slash zelfstandig ondernemen ernaast. Je kan kijken welke vormen bij je passen: bij je levenswijze, bij je wensen en bij je ambities. Maar wat Slashwerk je meegeeft is dat geen keuze een foute keuze is. Van alle ervaringen kun je leren!

Persoonlijk

De kracht van Slashwerk zit in de persoonlijke aanpak. Meijboom vertelt over haar worstelingen in loondienst én als zelfstandige, en welke keuzes ze maakte. Zo kun je leren van andermans keuzes. Maar ze laat ook verschillende andere girlbosses aan het woord. Al deze vrouwen zijn actief op de arbeidsmarkt, soms als zelfstandige en soms in loondienst.

Met al deze persoonlijke verhalen krijg je het gevoel: ik ben niet alleen. Ik maak deze keuzes niet alleen, en ik ben niet de enige die wel eens denkt: ‘wat als ik … wil proberen?’ Je wordt meegenomen in verschillende denkpaden, waardoor je zelf (beter) kan overwegen welke keuze bij je past.

Praktische tips

Naast verhalen en ervaringen, staan er ook praktische tips in Slashwerk. Van het schrijven van een sollicitatiebrief tot het belang van connecties (maken) op LinkedIn. Je leert hoe je kan opvallen bij het solliciteren, maar ook tips voor het starten met ondernemen. Denk aan klantpersona’s, social media inzetten, en plannen. Ook bespreekt ze geld: verdienen, uitgeven en investeren in je bedrijf. Een goede money mindset hoeft geen taboe te zijn: ook hier wordt uitgebreid op ingegaan. Want het is belangrijk om te weten wat je waard bent!

Conclusie

Slashwerk is een gids voor iedereen die de arbeidsmarkt betreed, maar ook zeker voor iedereen die al werkt en zich soms afvraagt of het gras groener is aan de overkant. Want of je nou kiest voor loondienst, ondernemen of de slash-variant: met Slashwerk kun je aan de slag om je eigen pad te kiezen.

Uitgeverij: Femke Meijboom
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Slashwerk via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.