RecensiesThrillers

Sneeuwstorm – Suzanne Vermeer

Iris359 views
Sneeuwstorm - Suzanne Vermeer - Readalicious

Winterse spanning met Suzanne Vermeer! In Sneeuwstorm gaat Rianne op fotografiereis naar Noorwegen. Droom en huiver weer met de nieuwste winterthriller van Vermeer. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. Maar dat is niet zonder gevaar…

Winterthriller

In Sneeuwstorm gaat Rianne naar Noorwegen, wat dit weer een fijne winterthriller maakt. Het winterweer speelt ook een grote rol in een aantal belangrijke gebeurtenissen in het boek. Rianne maakt een reportage voor een reismagazine over het noorderlicht bij de Noordkaap, maar ze wil de authentieke ervaring. Daarom gaat ze met een local op stap: Aron. Hij is vanaf het begin al gereserveerd en een bijzonder personage – wat voert hij in zijn schild? En dan komen ze samen in een sneeuwstorm terecht…

Mysterie

Een verdwenen man, een vrouw in een verlaten hutje en dan vinden Rianne en Aron zelfs een lijk. Het is een groot mysterie, en wanneer ook al het bewijsmateriaal heel toevallig verdwijnt, lijkt er meer aan de hand te zijn. Heeft Aron hier iets mee te maken? En is Rianne nog wel veilig?

Rianne is een sterk karakter en graaft graag door. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Toch gaat ze zelf voor detective spelen en op onderzoek uit. Dit is heel meeslepend, al heeft Rianne soms wel geluk met haar bevindingen. Maar hoe verder ze doorzoekt, hoe gevaarlijker het wordt.

Meeslepend

Zoals bij alle Vermeer thrillers wordt je in het verhaal gezogen! Waar ik bij de vorige (zomer)thriller Mayday nogal in het verhaal moest komen (lees hier de recensie), is dat bij Sneeuwstorm niet het geval. Door de setting en karakters bouwt de spanning al snel op, en zit je met ingehouden adem te lezen. Het verhaal zit niet vol interessante twists, maar is juist een lekkere thriller om even (op vakantie) bij weg te dromen.

Conclusie

Een Vermeer-thriller zoals je ze gewend bent: Sneeuwstorm neemt je mee naar een bestemming en zorgt ervoor dat je het boek niet kan wegleggen. Meeslepend en spannend!

Uitgeverij: A.W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Sneeuwstorm via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.