RecensiesThrillers

Strandfeest – Suzanne Vermeer

Iris835 views
Strandfeest - Suzanne Vermeer - Readalicious

De thrillers van Suzanne Vermeer zijn fijn vakantie-leesvoer. Spannend, maar toch wat light reading. Met Strandfeest kun je deze zomer weer wegdromen (met kriebels) naar het Meer van Ohrid. Hannah is op vakantie met haar stiefkinderen Vera en Max, voor het eerst sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt…

Zomerthriller

Hannah gaat op vakantie naar Macedonië, een vakantiepark van de keten Sunny Parks Group. Het is aangeraden door een vriendin, maar dit is ook waar Hannahs grote liefde werkte. Dus ze gaat op vakantie – en de scènes van het land en het vakantiepark zijn heel filmisch geschreven. Zoals altijd bij Vermeer-thrillers heb ik het gevoel dat ik zelf daar ook op vakantie ben, of je dit verhaal nou leest vanaf je strandbedje of gewoon thuis.

Perspectieven

Strandfeest wordt verteld vanuit het perspectief van Hannah. Hierdoor leer je haar goed kennen. Hannah maakt zich veel zorgen om haar (stief)kinderen. Persoonlijk vind ik haar nogal overbezorgd en hierdoor een beetje irritant: ze is vrij snel in paniek en ik ben niet dol op haar karakter.
Maar na een tijdje switcht het perspectief naar het verhaal van Malou. Malou is een medewerker op het vakantiepark en werkt deze zomer in het animatieteam. Vanaf dit moment pakt het verhaal me een stuk beter: haar karakter vind ik veel prettiger lezen en ineens kan ik Strandfeest niet meer wegleggen. Bovendien, grote pré, is Malou zelf ook een lezer (en schrijver). Nadat ze wat zegt over haar volle koffer met boeken én e-reader, heb ik haar in mijn hart gesloten.

Dubbele agenda’s

Hannah wil op vakantie eindelijk ontspannen, maar ontvangt allerlei anonieme boodschappen. Wat als de dood van haar grote liefde geen ongeluk is geweest? Hannah wordt in de gaten gehouden en voelt zich onveilig. De spanning wordt hiermee goed opgebouwd, tot het punt waarop Hannah’s stiefdochter Vera naar het strandfeest gaat. Ze komt ’s nachts niet thuis, en heeft geen herinneringen meer aan de avond. Hannah is vastbesloten te achterhalen wat er die avond gebeurd is. Maar wanneer Hannah informeert bij de eigenaren van het vakantiepark, blijken zij meer te geven om hun eigen reputatie…

Wanneer een van de personeelsleden van het vakantiepark verdwijnt, slaat de sfeer helemaal om. Wie is er nog te vertrouwen? De eigenaars van het vakantiepark geven een rare vibe en lijken minder vriendelijk dan op het eerste oog. Maar ook het personeel blijkt er een eigen agenda op na te houden, of verdwijnt plotseling om ‘zaken te regelen’. Wat is er hier aan de hand? Strandfeest sleept je mee in een intrige vol dubbele agenda’s, rare insinuaties en spannende momenten.

Conclusie

Wat begint met een niet-zo-onschuldig en uit de hand gelopen strandfeest, blijkt een veel complexere situatie te zijn. Strandfeest is weer een klassieke Vermeer-thriller: je wordt eerst betoverd met de bestemming, maar daarna meegenomen in het meeslepende verhaal. Zonder te moeilijk te worden, krijgt het verhaal langzaam meer lagen waardoor het spannend blijft tot de laatste pagina.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.