RecensiesThrillers

Suzanne Vermeer – Midwinter

Iris1471 views

De thrillerkoningin Suzanne Vermeer is terug! Steek je kaarsjes aan, pak een kop thee en kruip onder een dekentje met haar nieuwste boek Midwinter. Krijg je al kippenvel van de spanning?

Seizoensthriller

Met Midwinter speelt Vermeer in op de aankomende winter. Alice gaat op wintersport, maar haar vorige wintersportvakantie liep uit op een drama. Nu moet Alice haar angsten onder ogen komen, en vertrekt ze weer naar de Grand Tour des Trois Vallées, met haar vrienden van toen. Dit zorgt wel voor wat wrijving, want na het ongeluk heeft Alice hen niet meer gezien… Vermeer zet weer een fijne seizoensthriller neer en neemt je echt mee op wintersport. Ondanks dat ik nooit ben wezen skiën, krijg ik ook het gevoel dat ik zelf op de latten sta en de piste af ga! Vermeer schrijft zo levensecht dat ik er kippenvel van krijg.

Personages

Midwinter wordt vanuit het perspectief van Alice verteld, maar een aantal hoofdstukken zijn uit ‘Dagboek van een fotograaf’. Door middel van deze hoofdstukken wordt het duidelijk dat Alice in de gaten wordt gehouden, wat zorgt voor een onheilspellende sfeer. Wie is deze mysterieuze stalker?

Vermeer zet in Midwinter een gemêleerd gezelschap neer in de vorm van de (oude) vriendengroep van Alice. Alice is zwaar getraumatiseerd door de ongelukkige afloop van de vorige wintersportvakantie, maar het is jammer dat Vermeer niet echt ingaat op de impact van deze gebeurtenis bij haar vrienden. De personages blijven een beetje vlak en zijn duidelijk meer middelen dan echte gelaagde personages, en dit is wel jammer.

Spanningsboog

De spanningsboog in Midwinter zit wel helemaal goed: vanaf het begin is het duidelijk dat er iets in deze tweede wintersportvakantie wat mis zal gaan, maar door de hoofdstukken vanuit het perspectief van de stalker is er meteen wat sluimerende spanning. Het is duidelijk dat in de Grand Tour des Trois Vallées niet zomaar een ongeluk gaat gebeuren, waardoor je constant op je hoede bent. Wanneer zal de stalker toeslaan? Wat gaat er gebeuren? Dit zorgt ervoor dat je blijft lezen: ik heb Midwinter in één adem uitgelezen.

Conclusie

Al met al is Midwinter weer een ijzersterke winterthriller. Al je andere plannen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je begint met Midwinter lezen, want het is moeilijk om ‘m nog weg te leggen.

Uitgeverij: A. W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter