Non-fictieRecensies

Taalvoutjes – het boek2 min leestijd

Iris778 views

Hauw jei oowk al zo van goeie zpelling? Dan is Taalvoutjes echt een boek voor jou! Afgelopen zondag kregen we een goodiebag bij de Schrijven magazine schrijfdag, en ik was het liefste al onderweg begonnen hierin. Ik ben heel dol op taalgrapjes en foutjes, dus dit was echt een hit.

Kleine voutjes

Heel veel tekst bevat het boek niet, het is voornamelijk een verzameling van foto’s waar taalfouten op gemaakt worden en columns. Hierdoor leest het boek snel weg, of pak je het juist even op om het open te slaan en een leuke bladzijde te bekijken. Een voorbeeldje van hun Facebookpagina :

Columns

Vooral de columns, geschreven door auteurs, redacteuren en andere taalliefhebbers, zijn erg leuk om te lezen. Ze zijn herkenbaar en laten zien hoe anderen over taalfoutjes denken, waardoor het een soort van herkenbaar is. Bijvoorbeeld Kristien Hemmerechts in haar column zei iets herkenbaars:

Een vriendin van me stuurde ooit een liefdesbrief naar haar geliefde retour, met rode inkt gecorrigeerd. Tot mijn stomme verbazing is de relatie niet op haar verbeterwoede gestrand.

Dat zou ik dus zeker ook kunnen doen. Oké, nee misschien heb ik toch wel een hart – of alleen een hart voor taal.

Al met al is taalvoutjes een geinig boekje om open te slaan en er heel hard om te lachen. Kan je geen genoeg krijgen van de foutjes? Lees dan vooral een van de vervolgdelen, de scheurkalender, of kijk even op hun Facebookpagina .

Eindoordeel: vier sterren.

Iris
Ik hou van zinderende zinnen en woorden vol betekenis. Ik hou van verhalen die je meenemen naar andere landen, en andere tijden. Ik hou van boeken die je even laten vergeten waar je bent, en van boeken die je juist bewuster maken van de wereld om je heen.

Laat een reactie achter