New AdultRecensies

Terms and Conditions (Dreamland Billionaires #2) – Lauren Asher

Iris406 views
Terms and Conditions (Dreamland Billionaires #2) - Lauren Asher

Declan is voorbestemd om CEO te worden van het media-imperium van zijn familie. Maar in het testament van zijn opa staat een interessante clausule: om CEO te worden, moet Declan een vrouw en gezin hebben. Dus hij laat zijn assistente Iris een vrouw zoeken en stelt een contract op. Fake dating here I come! Maar dan jaagt hij de vrouw weg, en moet Iris haar plek innemen. Ze trouwen, op één voorwaarde: er moeten geen gevoelens in het spel komen…

Tropes

Ik hou van goed uitgewerkte romantische tropes! In Terms and Conditions is de trope fake dating zelfs uitgegroeid tot een marriage of convenience. Declan en Iris trouwen en moeten spelen dat ze dolverliefd zijn. Dat is geen probleem, tot ze – natuurlijk – zelf gevoelens ontwikkelen. Maar dat is niet de enige trope in dit boek: ook de slow burn, age gap (24/36), office romance en grumpy/sunshine zijn aanwezig. Ondanks zo veel mogelijkheden tot clichés, heeft Terms and Conditions een frisse vibe en leest het heerlijk weg.

Perspectief

Ieder hoofdstuk wisselt het perspectief tussen Declan en Iris – en start ook met toffe chapter art. Zo leer je ze goed kennen, en dat is maar goed ook. Vooral Declan zou niet zo’n likeable karakter zijn geweest als je zijn perspectief niet zou weten. Ik dacht steeds I hate him – I love him – I hate him – I love him. Echt een emotionele rollercoaster! Maar gaandeweg val je voor beide karakters…

De karakters maken dit boek. Van de ontwikkeling van hun relatie tot hun persoonlijke ontwikkeling tot hun interacties: je leeft zó met ze mee.

Interactie

De slow burn wordt geleidelijk opgebouwd en de chemie tussen de karakters spat van de pagina’s af. Maar ze zijn beide niet goed met woorden: Declan vindt het moeilijk om zijn gevoelens te uiten, en Iris heeft vaak last van haar dyslexie. Hierdoor moest ze altijd al 3x zo hard werken, en Declan is de eerste baas die haar harde werk waardeert.
Maar wanneer Declan haar aanspreekt met een woord wat ze niet kent, vindt ze dit eerst heel vervelend. Maakt hij haar belachelijk? Gelukkig niet – dit is het begin van een heel leuk en lief woordenspel waarin de karakters communiceren via niet-vertaalbare buitenlandse woorden. Van het Nederlandse ‘gezelligheid’ tot het Griekse ‘merak’: mijn inner geek wordt heel blij van dit soort interactie.

Conclusie

Terms and Conditions is weer zo’n boek dat ik in één dag heb uitgelezen omdat ik ‘m echt niet kon wegleggen. De geweldige tropes, de karakters en hun interactie zorgen voor een superfijne slow burn romance. Zoveel zin om het derde deel The Final Offer te lezen over de derde Dreamland billionare-broer.

Uitgeverij: Piatkus
Dit boek heb ik gewonnen bij The American Bookcenter. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.