New AdultRecensies

The Fine Print (Dreamland Billionaires #1) – Lauren Asher

Iris595 views
The Fine Print - Dreamland Billionaires - Lauren Asher - Readalicious

Ashers’ The Fine Print is een Pride & Prejudice-vibe meets Disneyland-vibes grumpy vs. sunshine romance waarvan je zal smúllen. Rowan Kane is de directeur van attractiepark Dreamland, dus hij is elke dag bezig om sprookjes tot leven te brengen. Zahra Gulian werkt al een tijdje bij Dreamland. Op een avond schrijft ze in beschonken staat een analyse over waarom één van de duurste attracties van Dreamland een mislukking is, met een voorstel erbij om het te verbeteren. Dat is het begin van een bijzondere samenwerking…

Dreamland

Dreamland is een themapark met een soort Disney-vibes. Rowan’s opa heeft het park opgericht, maar Rowan is er al járen niet meer geweest. Na het overlijden van zijn opa, moet hij naar Dreamland om in zes maanden te laten zien dat hij het biljoenenbedrijf van zijn opa – waar Dreamland onder valt – kan leiden. Hij moet binnen zes maanden laten zien hoe hij Dreamland nog verder kan verbeteren. Hiervoor heeft hij Zahra nodig: ze is creatief en zit vol ideeën.

Zahra en Rowan zijn beide opgegroeid in en rond het park, maar hebben hier andere herinneringen aan. Je ziet het park door hun ogen: vooral wanneer Zahra door het park loopt, zijn de scènes zeer beeldend en gedetailleerd geschreven. Hierdoor word je zelf ook meegevoerd naar het magische park.

Grumpy vs sunshine

Deze trope stráált van de pagina’s af. Het is al snel duidelijk door alle verwijzingen naar Pride & Prejudice dat Asher gaat voor een soortgelijke vibe tussen Rowan en Zahra. Hij is een soort moderne Mr. Darcy: de ongemakkelijke, grumpy rijke man.

En Zahra is zijn bubbly tegenhanger. Dit is niet de enige trope: The Fine Print heeft ook een enemies-to-lovers vibe. Dit begint al met de eerste indruk van Rowan: “He’s a devil in a designer suit with a personality to match.” Duidelijk!

Het perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Rowan en Zahra, waardoor beide karakters de mogelijkheid krijgen om meer te worden dan deze cliché buitenkant. Je leert ze goed kennen, met al hun gevoelens en onzekerheden, waardoor je extra met ze meeleeft. De samenwerking start vrij stroef, maar de chemie spat wel meteen van de pagina’s af.

Boyfriend material

Maar Rowan is niet echt boyfriend material: zijn leven bestaat uit werken en meer winst maken voor het bedrijf. Zahra leert hem dat er méér in het leven is dan werken. Eigenlijk zou dit deel van het boek verplichte kost moeten zijn voor andere miljonairs en biljonairs om te lezen, want wat is rijkdom en over wiens rug wordt deze opgebouwd?

Rowan begint zich open te stellen, en leert dat sommige mensen wél te vertrouwen zijn. Er is alleen één klein probleem: hoe lost hij zijn eigen leugens tegen Zahra op? Van wat kleine leugentjes om bestwil – denk vooral aan de signeersessie van Zahra’s favoriete auteur – tot Rowan’s echte doel in Dreamland…

Conclusie

The Fine Print is een heel fijn boek, heerlijke romance met goed uitgewerkte tropes. Door het duale perspectief leef je snel mee met beide karakters en is het niet moeilijk om ook verliefd te worden op Rowan en Zahra. Nu al zin om het tweede deel Terms and Conditions te lezen.

Uitgeverij: Piatkus
Dit boek heb ik gewonnen bij The American Bookcenter. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.