FantasyRecensiesYoung Adult

The King of Wolves (The Crowfield Chronicles Book 1) – Renske de Wolf

Iris523 views
King of Wolves - the Crowfield Chronicles - Renske de Wolf - Readalicious

De meeste Nederlandse auteurs geven eerst in het Nederlands uit, en pas daarna komt de Engelse vertaling. Maar Renske de Wolf deed het anders met The King of Wolves, het eerste deel van The Crowfield Chronicles. Dit Engelstalige boek gaat over Rinna – de wat verlegen dochter van de koning. Maar wanneer haar koninkrijk en kroon bedreigd worden, blijkt ze veel meer in haar mars te hebben dan ze ooit dacht…

De wolven

The King of Wolves start meteen met actie: een man is gevangen genomen door bandieten in het gevaarlijke Crowfield Forest. En dan hoort hij de wolven aankomen. Dat zou niet moeten kunnen, want wolven zijn al tijden uitgestorven nadat de koning destijds, een voorouder van Rinna, ze heeft laten uitroeien. Maar de wolven komen dichterbij en vallen aan…

En daarna is het even gedaan met de actie. Na de proloog moest ik even in het boek komen – zoals vaker bij een fantasy serie moet de wereld geschetst worden voordat de actie begint. De volgende paar hoofdstukken zat ik er dus niet helemaal in, maar al snel weet The King of Wolves op een andere manier spannend te worden.

Intrige

Rinna kan namelijk niet iedereen vertrouwen: er is een soort House of the Dragon-achtige intrige aan het hof. Naast de reguliere roddel en achterklap is er ook sprake van moord en verraad, en de spanning in The King of Wolves loopt weer op. Rinna is zelf eerst vrij afzijdig: als vrouw aan het hof heeft ze weinig keuze. Ze moet trouwen voor een alliantie – dat is de enige manier om zichzelf nuttig te maken. Maar wanneer haar familie wordt verraden, kan ze niet anders dan actie ondernemen.

Sterker

Rinna is op het begin erg timide – bij gebrek aan een moeder luistert ze vooral naar haar tante hoe ze zich moet gedragen aan het hof. Haar tante is streng, maar ze is altijd als een moeder voor Rinna geweest. Maar zodra ze visioenen krijgt, begint ze uit haar schulp te kruipen en ook wat meer risico’s te nemen. Rinna is bang dat ze een Elmenant is – een gevaarlijk wezen met magische krachten. Maar Elmenants belanden op de brandstapel, dus ze is voorzichtig met deze informatie. In de bibliotheek – verboden terrein voor vrouwen – gaat Rinna op zoek naar antwoorden.

De zaken nemen een wending en al snel loopt alles uit de hand. Rinna leert wie echt loyaal aan haar zijn én ze leert haar eigen krachten kennen. Ze maakt een duidelijke karakterontwikkeling door en wordt steeds sterker. Haar magie, gebaseerd op de vier elementen, is goed uitgewerkt en de worldbuilding is niet te ingewikkeld en precies goed gedoseerd.

Conclusie

De wereld en het karakter van Rinna zijn sterk opgebouwd en dragen The King of Wolves. Intrige aan het hof, magie en een klein beetje romantiek zijn zo gedoseerd dat je blijft lezen. Een soort House of the Dragon met wolven! Rinna is een karakter waarmee je kan identificeren en ik ben heel benieuwd wat het tweede deel van The Crowfield Chronicles in petto heeft!

P.S. Interesse in dit boek? Bij Boekhandel van Piere in Eindhoven en de American Book Corner ligt het boek in de winkels, of ga naar de website van de auteur Renske de Wolf. En stay tuned, want binnenkort kun je een interview met Renske hier lezen.

Uitgeverij: Tribes Press
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.