KookboekenRecensies

The Pie Room – Calum Franklin

Iris1141 views

Ben je ooit bij The Pie Room in Londen (klik) geweest? Of snak je naar een lekkere Britse maaltijd? Haal dan het boek The Pie Room van Calum Franklin in huis, en maak de lekkerste klassieke én vooruitstrevende pies. Daarmee zet je de komende feestdagen de heerlijkste gerechten op tafel!

Britse keuken

Over het algemeen staat de Britse keuken niet bekend om de meest culinaire gerechten. Fish and chips, een lekkere high tea, sunday roast en… pie! The Pie Room bestaat ook voornamelijk uit pasteien: van beef wellington tot schots ei met haggis tot de ultieme vispastei. Oke, maar sommige recepten klinken wat minder smakelijk, zoals de niervetpastei met hert & mergpijpen. Dat is nou net niet mijn cup of tea. De recepten in het boek wisselen tussen de klassieke en de wat minder bekende gerechten. Ook bevat The Pie Room bijgerechten, sauzen en nagerechten, zodat je meteen een volledig gevulde tafel hebt.

De perfecte pastei

Alles wordt tot in het detail uitgelegd: hoe The Pie Room in Londen is opgestart, hoe je het perfecte pasteideeg maakt, en ook hoe je deze goed bestrijkt, of hoe je de pastei mooi kan opmaken. Dit maakt het echt een perfect boek voor de perfecte pastei. Franklin kan echt prachtige pasteien maken: in de vorm van vissen, schelpen, met kleine konijntjes op de pastei met konijn… De pasteien zijn zeer creatief en prachtig om naar te kijken. Bovendien staat The Pie Room ook vol met prachtige afbeeldingen, daar ben ik dol op in een kookboek!

Conclusie

Maak je vaak pasteien of wil je echt hele mooie pasteien (leren) maken? Dan is The Pie Room echt een boek voor jou. De moeilijkheidsgraad staat niet aangegeven, maar de recepten verschillen tussen voor beginners en voor gevorderde koks. Dus haal The Pie Room en zet de komende kerstdagen een keer een mooie deegcreatie op tafel.

Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Vertaler: niet vermeld
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter