FantasyRecensiesYoung Adult

The Serpent and the Wings of Night (Crowns of Nyaxia #1) – Carissa Broadbent

Iris134 views
The Serpent and the Wings of Night (Crowns of Nyaxia #1) - Carissa Broadbent - Readalicious

Wanneer ik meteen na het lezen van een boek online zoek naar de snelste mogelijkheid om deel 2 te kopen, dan weet je dat een boek indruk heeft gemaakt. The Serpent and the Wings of Night is zo’n boek: ik ben hooked!

Vampiers en mensen

Oraya is de geadopteerde menselijke dochter van de Nightborn vampierenkoning Vincent. Hij leerde haar hoe ze zichzelf moest beschermen in een wereld waarin ze altijd de prooi is. Zijn belangrijkste les? Bescherm ook je hart. Maar nu doet Oraya mee in de Kejari, een legendarisch toernooi van de Godin van de dood. En om te winnen, moet ze altijd en overal op haar hoede zijn.

The Serpent and the Wings of Night volgt de chosen one-trope: Oraya is speciaal en bijzonder in haar wereld, en ondanks haar zwaktes is ze juist heel sterk. Niet super origineel, wel heel leuk om te lezen. Ik hou van sterke vrouwelijke karakters die handig zijn met een zwaard!

Tijdens de Kijari neemt Oraya het op tegen de vampiers van andere huizen. Ze is zeer getalenteerd, maar ze is ook een makkelijk doelwit. Ze is namelijk de enige mens in het hele toernooi – en dus extra kwetsbaar. Vooral wanneer ze moet samenwerken en een bondgenootschap moet sluiten…

Romantasy

De rivaal in kwestie is Raihn. Hij is gevaarlijk en Oraya kent de gevaren van haar hart openstellen. Maar toch voelt ze zich tot hem aangetrokken. De slow burn is goed opgebouwd: een kwestie van blikken, van elkaar leren kennen, van aantrekken en afstoten. Hierdoor wordt je helemaal meegesleept. Tijdens de gevaarlijke rondes van het toernooi leren Oraya en Raihn elkaar beter kennen.

Er kan maar één winnaar zijn…

Oraya en Raihn doen mee om te winnen. Maar er kan maar één winnaar zijn. Ondanks dat hun gevoelens sterker worden, blijven ze rivalen. Is er een manier waarop deze enemies-to-lovers hun liefde in de arena in stand kunnen houden? Ik krijg wel Hunger Games-flashbacks van dit dilemma.

Het tempo in The Serpent and the Wings of Night bouwt op en bij de laatste rondes wordt het steeds spannender. Dan blijkt dat niet iedereen helemaal eerlijk is geweest – wie is er nog te vertrouwen? Broadbent gooit verschillende spannende twists in het verhaal waardoor je met ingehouden adem zit te lezen…

Conclusie

Dit boek heeft alle ingrediënten waar romantasy-lovers voor vallen: actie, een sterke vrouwelijke hoofdrol, een swoon-worthy tegenstander en vampiers. De combinatie van actie, spanning en de romantiek slepen je mee door het verhaal heen. Ik moest er even inkomen door de world-building op het begin, maar daarna kon ik het boek niet meer wegleggen.

Uitgeverij: Tor, an imprint of Pan MacMillan

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.