RecensiesReisboeken

The Wild Wild East – Kevin Groen & Marvin Groen

Iris248 views
The Wild Wild East - Kevin Groen & Marvin Groen - Readalicious

Hou je van reisverhalen? Ga dan op pad met de gebroeders Groen. Samen reizen ze door Oost-Europa, waarbij ze de nationale parken aandoen. Droom weg met The Wild Wild East!

Slow travel

The Wild Wild East voelt een beetje als slow travel in een boek. De broers reizen met hun busje van het ene naar het andere nationale park. De verhalen gaan over de natuurgebieden, waar ze wandelen, kanoën en de omgeving verkennen. Het tempo in het boek ligt niet heel hoog, net als hun reistempo. Hierdoor is het zo’n boek wat je heerlijk rustig kan lezen.

Zelf pakte ik het regelmatig op voor een hoofdstuk, om weg te dromen bij een park, en dan de dag erna weer een, en een paar dagen later weer een. Dit is geen boek om te binge lezen, maar juist een fijn, rustig boek.

Natuur

De twee broers zijn biologen, en dat is te merken aan hoe ze de parken benaderen. Ze herkennen dieren, bespreken vogels en pootafdrukken. Zo leer je een andere kant kennen van de landen in Oost-Europa. Wie wist dat er daar zo veel mooie natuur te ontdekken is?

De combinatie van foto’s en tekst zorgen ervoor dat het visueel wordt. Ik heb namelijk helemaal geen beeld bij de withalsvliegenvanger. Of het uitkijkpunt in het nationaal park Slowaaks paradijs. Maar ik word enthousiast van The Wild Wild East: ik wil ook op safari naar Oost-Europa en deze prachtige omgeving én haar inwoners leren kennen. Aanvullend eindigen de hoofdstukken met praktische informatie, waardoor je zelf ook deze avonturen kan gaan beleven.

Conclusie

Wat een fijn en interessant boek is The Wild Wild East! Reisverhalen over nieuwe gebieden zijn altijd leuk, maar de regio’s door de blik van twee biologen zorgt voor een nieuw perspectief. De combinatie van de prachtige, sfeervolle foto’s en de unieke blik op de reis zorgt voor een hele fijne slow read.

Uitgeverij: Uitgeverij Fjord
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.