FeelgoodNew AdultRecensiesRomans

Things we hide from the light – Lucy Score

Iris336 views
Things we hide from the light - Lucy Score - Readalicious

Na de good girl en de bad boy in het eerste deel over Knockemout, is het omgedraaid in Things we hide from the light: de bad girl is niet van plan om te vallen voor de good guy! Maar Lina had niet gerekend op de politiecommissaris Nash, die bekend staat om twee dingen: hij is een echte good guy en in uniform is hij nog knapper dan hij al is.

Small town romance

Ik hou van Lucy Score’s small town romance! Nash en Lina kennen elkaar via Knox, die we al leerden kennen in Things we never got over (lees de recensie hier). Ze zijn de ultieme tegenpolen, maar als Lina naast Nash komt te wonen, worden ze toch closer. Het begint met vriendschap – maar wel een waarbij je wéét dat deze twee karakters ooit meer dan vrienden worden. Maar niet voordat het botst! Want opposites attract, maar Lina en Nash kunnen ook goed ruziemaken. Things we hide from the light is een slow burn waarbij de karakters van vrienden naar vijanden naar lovers gaan.

Karakters om van te houden

Lucy Score is een meester in het schrijven van karakters. Door het duale vertelperspectief leer je Nash en Lina goed kennen, en door het boek heen groeien de karakters enorm. Lina vindt het moeilijk om mensen dichtbij te laten komen. De scène waarin duidelijk wordt welke levensveranderende gebeurtenis dit heeft veroorzaakt, zorgde voor kippenvel bij mij. Het is geschreven alsof je er echt bij bent, waardoor haar verhaal echt bij je binnen komt. Toch is Lina geen teer bloemetje: ze is juist een hele stoere chick. Love sterke vrouwelijke rolmodellen! Maar het is juist haar innerlijke groei die Lina nog veel sterker en stoerder maakt dan ze al was.

Maar ook Nash is veel meer dan de good guy: hij is een gelaagd karakter met een scala aan gevoelens. Op het begin heeft hij veel last van de gevolgen van de schietpartij, maar langzaam begint hij weer op te krabbelen. Lina helpt hem en hun romance is een goed voorbeeld van twee partners die elkaar steunen maar ook alles tegen elkaar durven te zeggen. Oh en niet onbelangrijk: de chemie en spice 🔥 spát van de pagina’s af: of ze op een date of in de bibliotheek zijn!

De rest van Knockemout wordt niet overgeslagen: Score schrijft haar karakters zo volledig dat ik ze zo kan tegenkomen. Iedereen krijgt z’n eigen momentje en hierdoor wordt je alleen maar meer invested in het verhaal. Ook komen er al wat stukjes aan informatie over Lucian en Sloane voorbij, het koppel wat centraal staat in het derde deel Things we left behind.

Kwetsbaarheid

Al is dingen dúrven wel een dingetje voor Lina en Nash. Ze vinden het beide moeilijk om hun kwetsbaarheid te tonen. Nash probeert zijn depressie verborgen te houden voor zijn vrienden en familie – ook omdat hij bang is dat hij net zo is als zijn vader -, en Lina is niet helemaal eerlijk over haar baan, die misschien wel wat gevaarlijker is dan ze wil toegeven. De karakters leren juist dat kwetsbaarheid tonen belangrijk is. Tijdens een tochtje naar de kroeg spreekt iemand hen hierover aan:

‘Kwetsbaar zijn betekent niet dat je zwak bent. Het betekent dat je erop vertrouwt dat je sterk genoeg bent om de pijn aan te kunnen. In feite is het de meest pure vorm van kracht.’

De kwetsbare en heftige scènes zorgen voor veel diepgang in dit boek, waardoor Things we hide from the light zo veel meer is dan een small town romance.

Actie & humor

Deze romance is juist zo goed omdat het op zo veel meer zaken focust dan alleen op Lina en Nash. Nash is neergeschoten en is hierdoor nog een schim van zichzelf. Hij gaat op zoek naar de dader en krijgt hiervoor hulp van vrienden en familie. Dit zorgt voor een aantal hele spannende scènes waarin je echt geen zoetsappige romance zit te lezen, maar een ijzersterke thriller.

Daarnaast bevat Things we hide from the light veel humor. Het zit vooral in de kleine dingen, zoals wanneer Lina klaagt dat Knockemout maar liefst 38 minuten verwijderd zit van de dichtstbijzijnde Sephora.

Of de moeder van Lina die dol is op small town romance-romannetjes, de geweldige opmerkingen van Stef, de buurvrouw en de scènes in de sportschool… Ik heb regelmatig in een deuk gelegen om dit boek!

Conclusie

Mijn hart is duizendmaal gebroken en gelijmd tijdens het lezen van dit boek. Ik hou van de koppige, sterke Lina en wie zegt er nou nee tegen de good guy chief van de politie Nash? Ik heb zo meegeleefd met alle karakters! De combinatie van de romantiek, de spanning, humor en de vele interessante karakters maken Things we hide from the light een van mijn nieuwe favorieten. Lucy Score weet me weer te raken!

Lees ook de andere recensies in de blogtour of over de high tea met Lucy Score afgelopen najaar in Amsterdam.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jacodine van de Velde
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.