FeelgoodNew AdultRecensiesRomans

Things We Left Behind – Lucy Score

Iris90 views
Things We Left Behind - Lucy Score - Readalicious recensie

Na de good guy Nash gaat het derde deel in de Knockemout serie over bad boy Lucian. Zijn doel in het leven is meer geld en macht vergaren met zijn imperium. Gevoelens? Daar doet hij niet aan. Behalve wanneer de bibliothecaresse Sloan in de buurt komt… De enemies-to-lovers Things We Left Behind is het verhaal van Lucian en Sloane.

Enemies-to-lovers

Lucian en Sloan groeiden op als buren, en in hun pubertijd werden ze vrienden. Sloan voelde zich gezien en Lucian voelde zich veilig. Tot een gebeurtenis hun relatie en het vertrouwen in elkaar totaal kapot maakt. Door middel van flashbacks in het verhaal lees je waar het zo mis is gegaan, en waarom de twee karakters elkaar niet kunnen uitstaan. De meeste hoofdstukken spelen zich af in het heden, waarin Lucian en Sloan elkaar niet kunnen luchten of zien. Maar haat en liefde zitten erg dicht bij elkaar…

Het koppel kibbelt wat af, waardoor het boek een echte slow burn wordt. Het perspectief wisselt tussen de twee karakters, dit zorgt er voor dat je precies weet wat ze voor elkaar voelen en hoe hard ze daartegen vechten. Het duurt even voordat deze enemies toch elkaar weten te tolereren. Maar na een onenightstand slaat de sfeer om: de spanning knettert van de pagina’s! De chemie tussen de karakters is super opgebouwd, maar ik hou ervan dat het ook draait om hun gevoelens en hoe ze elkaar aanvullen als karakter. Enneh ik heb een zwak voor boeken die gaan over bibliotheken, of een toffe, stoere bibliothecaresse hebben 😉

Meer dan romantiek

De Knockemout-serie is een van m’n favoriete series, en dat komt omdat Score zoveel meer geeft dan alleen een romance in de boeken. Dat geldt ook voor Things We Left Behind. Sloan heeft onlangs haar vader verloren, en heeft het hier erg moeilijk mee. Dit geeft haar verhaal een extra dimensie. Maar haar vader was ook belangrijk voor Lucian: tijdens zijn jeugd, keek hij op tegen haar vader. Zijn eigen vader had namelijk nogal losse handjes. Score schuwt de moeilijkere onderwerpen niet, maar weet deze voorzichtig genoeg te behandelen dat het niet voelt als zomaar iets voor het verhaal.

Maar je leest niet alleen voor het verhaal van Sloan en Lucian. In dit derde deel van de serie heb je andere bewoners van Knockemout al goed leren kennen: je leest dit voor de hele stad! Ik leef zo mee met de bewoners, de bibliotheek, en alle karakters krijgen een volledig verhaal. Van de setjes die je al kent (zo fijn om ze weer te zien!) tot nieuwe karakters: Score is een meester in het neerzetten van haar personages.

Ook ligt er gevaar op de loer. Er zijn bedreigingen die doorspelen vanuit de eerste twee boeken in de serie, waardoor de spanning in het boek stijgt. De laatste puzzelstukjes vallen in elkaar en ik zit soms met ingehouden adem te lezen – het verhaal doet op sommige momenten niet onder voor een thriller!

Conclusie

Things We Left Behind was weer een heerlijk boek vol small town romance, enemies-to-lovers en een slow burn. Maar de kracht van de Knockemout-serie zit in dat het zó veel meer is dan romance. Er is spanning, gevaar, inhoud en karakters waar je van gaat houden. Ik kan eigenlijk geen afscheid nemen van mijn favoriete town: het liefste zou ik nog een spin-off over Jeremiah en Stef lezen. Ik kan geen genoeg krijgen van de Knockemout-serie!

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jacodine van de Velde

Koop het boek Things We Left Behind via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.