FeelgoodNew AdultRecensiesRomans

Things we never got over – Lucy Score

Iris483 views
Things we never got over (Nederlandse editie) - Lucy Score - Readalicious

Things we never got over is vertaald in het Nederlands, dus ik kon niet wachten om deze BookTok-hype te gaan lezen! Een romance waarin de bad boy toch valt voor de good girl – dit boek is echt héérlijk!

Drama

Naomi is haar eigen bruiloft ontvlucht en naar Knockemout gekomen om haar tweelingzus te helpen. Één probleem: haar tweelingzus is onbetrouwbaar en berucht om haar acties, en iedereen in het stadje vertrouwt Naomi voor geen meter. Dan blijkt dat haar tweelingzus een dochter heeft, en Naomi moet plotseling voor haar tienernichtje zorgen… Love alle drama! Het boek opent meteen met een interessante scène vol drama, waardoor je meteen denkt: wat is hier aan de hand? Vanaf de eerste pagina was ik hooked.

Romantiek

Bad boy Knox heeft geen plaats voor drama in zijn leven, maar probeert toch Naomi te helpen. Al snel merkt hij dat het moeilijk is om afstand te bewaren. In Things we never got over krijgen we een fijne grumpy-sunshine trope voorgeschoteld, want Knox moet eigenlijk helemaal niets hebben van Naomi. Maar de aantrekkingskracht is níet te negeren. Is het lust of is het liefde? Ook Naomi kan het niet goed inschatten:

“Ik kon niet goed inschatten of dit vunzige praat was of romantische proza. Naar welke kant van de lijn zijn woorden ook vielen, ik genoot ervan.”

De interacties tussen Naomi en Knox is heerlijk om te lezen – van het gekibbel tot het moment dat ze toch toegeven aan alle spanningen. Maar wanneer dan de ouders van Naomi plotseling voor de deur staan, is de reactie van Naomi’s moeder goud waard. Ik heb zó zitten lachen om haar duimen omhoog, dat is nou een supportive moeder!

Tropes

Er komen nog wat andere heerlijke tropes voorbij: de enemies-to-lovers, het fake dating… Het is alsof Score wíst wat mijn favorieten waren en het samen in een boek heeft gegoten. Het tempo is hoog en Things we never got over leest heerlijk weg.

Diepgang

Maar het verhaal krijgt meer diepgang dan de tropes. Omdat Naomi tijdelijk moet zorgen voor haar nichtje, is vooral het onderwerp familie belangrijk. Ook in de familie van Knox zijn wat strubbelingen. Zo zie je maar, ieder huisje heeft z’n kruisje. Maar Things we never got over laat zien dat je ook niet altijd voor familie kiest, maar je kan er wél voor kiezen om elkaar te steunen of afstand te nemen wanneer dit nodig is.

Veel beslissingen in Things we never got over kosten moed: moed om voor jezelf te kiezen, of moed om van iemand te houden. Naomi was altijd geneigd om mee te bewegen met mensen, maar haar karakterontwikkeling is heel sterk. Door verschillende gebeurtenissen leert Naomi om meer voor zichzelf te kiezen. Maar ook de ontwikkeling van Knox is zeer goed beschreven. Door deze meer diepgaande onderwerpen en sterke karakterontwikkelingen is Things we never got over een sterke roman!

Conclusie

Things we never got over is een heerlijk boek vol fijne chemie, sterke karakters en interessante wendingen. Grumpy-sunshine, enemies-to-lovers, fake dating, veel drama, nog meer chemie, én een diepere laag maken dit een heerlijk boek. Dit boek leg je niet snel meer weg en ik kan niet wachten op het volgende deel Things we hide from the light.

Lees ook de andere recensies in de blogtour:

Things we never got over - blogtour - Readalicious

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Jacodine van de Velde
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.