FantasyRecensiesYoung Adult

This Vicious Grace (The Last Finestra #1) – Emily Thiede

Iris1823 views
This Vicious Grace - Emily Thiede

Ik ben echt een sucker voor mooie edities, en deze Fairyloot exclusive editie van This Vicious Grace is met recht een pronkstuk te noemen: hardcover met gouden details, een prachtige dustjacket, illustraties op de schutbladen en sprayed edges! Maar is de binnenkant net zo mooi als de buitenkant? Finestra Alessa heeft geen tijd meer: haar ‘gift’ hoort de kracht van haar partner te vergroten. In plaats daarvan gaat iedereen die ze aanraakt dood. Met slechts enkele weken om haar eiland te redden van een invasie, moet Alessa alles op alles zetten om haar gift onder controle te krijgen.

Italiaans eiland

This Vicious Grace speelt zich af op een Italiaans eiland. Dit komt terug in de taal: ieder hoofdstuk begint met een Italiaanse zin, en er wordt regelmatig in het Italiaans gesproken door de karakters. Het eiland staat vol met citroenbomen en je rúikt de citrusgeur bijna. Thiede weet hiermee een Italiaanse touch te geven aan deze fantasy YA.

De hele worldbuilding is sowieso molto bene (zeer goed). Alessa is de Finestra, gekozen door de goden. Maar ze moet met haar gift leren om te gaan – want de vijand komt er aan. En hoe de mensen de regels van de goden hebben opgeschreven… Thiede is spot on met haar beschrijvingen.

Dante

De spanning op het eiland stijgt en Alessa is haar leven steeds minder zeker. Onder het volk groeit de onrust, en na een aanslag op haar leven besluit Alessa zelf haar eigen beveiliging in te huren. Dante wordt haar bodyguard, maar Dante heeft ook zijn verleden én motieven om mee te werken… Zijn naam is natuurlijk al een goede indicatie voor de bad boy – al is Dante niet zijn échte naam. Er zijn veel geheimen en het verhaal ontvouwt zich op precies het juiste tempo, waardoor je wilt blijven lezen. De spanning tussen Alessa en Dante bouwt op en de chemie tussen de karakters is zó sterk. Het vallen voor je bodyguard geeft me wat Blood and Ash-vibes (lees hier meer over Uit bloed en as). Maar de liefde tussen Alessa en Dante is gedoemd om te mislukken…

Epic battle

Alessa moet met haar gift leren om te gaan, want de vijand komt er aan. This Vicious Grace bevat een epische veldslag, waarin vriendschap en opoffering centraal staan om de strijd te kunnen winnen. Het boek draaide als een film af voor m’n ogen door de beschrijvingen. De spanning is zó goed, ik kon echt niet meer stoppen met lezen!

Conclusie

Een interessante fantasywereld, een slow burn romance en een epische veldslag? Count me in! Fantasy, magie, liefde en vriendschap… This Vicious Grace heeft alle ingrediënten om fantasylezers te betoveren.

Uitgeverij: Fairyloot en Hodder & Stoughton 2022

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.