RecensiesThrillers

Vonk – Anita Terpstra

Iris2143 views
Vonk - Anita Terpstra

De wereld van ballet lijkt er een van prima ballerina’s, tutu’s en spitzen. Misschien zelfs van roddels, jaloezie en affaires. Maar in Vonk laat Anita Terpstra zien dat sommige leden van het ballet over lijken gaan om hun zin te krijgen…

Waar rook is…

Misha en Nikolaj zijn een droomstel: samengebracht op het podium en toen als een blok voor elkaar gevallen. Het schijnt zelfs dat hij haar eerst gered had, de avond ervoor. Het klinkt als een sprookje, maar wanneer je hun relatie van dichterbij bekijkt, lijken er scheurtjes te ontstaan. Want waarom drinkt Misha zo veel? En gaat Nikolaj vreemd? Waar rook is, is vuur: de relatie staat op springen en ze zijn achter gesloten deuren allang niet meer het droomkoppel waar men zo dol op is.

Sluimerende spanning

De hoofdstukken in Vonk zijn om en om verteld door Misha en Nikolaj. Het is voor de lezer niet duidelijk wie je moet geloven, omdat ze elkaar beschuldigen. Wie heeft het vuur aangestoken? Deze sluimerende spanning zorgt ervoor dat je verder wil lezen. Vooral de onheilspellende regels als “afmaken wat ik was begonnen” zorgen ervoor dat je de personages niet vertrouwt. Maar door Vonk heen worden de personages ook minder sympathiek: beide zijn niet zo onschuldig als ze willen laten lijken. Het wordt bijna begrijpelijk waarom ze van elkaar af wilden en de enige vraag die rest is: wie was er écht bereid om ervoor te moorden?

Conclusie

Vonk is een zinderende thriller die je in één adem uitleest. De combinatie van perspectieven en flashbacks met het heden zorgen ervoor dat het verhaal zich gaandeweg ontvouwt, maar Terpstra weet heel duidelijk de climax tot het einde te bewaren.

Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een recensie.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter