New AdultRecensies

Throttled (Dirty Air #1) – Lauren Asher

Iris302 views
Recensie van Throttled (Dirty Air #1) - Lauren Asher - Readalicious

Ik ben enorm fan van F1, én van romance. Maar de combinatie, daar was ik nog niet aan begonnen. Tot ik het eerste deel uit Lauren Asher’s Dirty Air-serie oppakte: Throttled. Noah is F1 coureur en krijgt een nieuwe teamgenoot – een die hij niet kan uitstaan. Maar het zusje van de teamgenoot, Maya, maakt meer bij hem los dan hij gewend is…

F1 romance

Formule 1 en romantiek – het is wel een beetje een niche. Het boek is heerlijk voor Formule 1 liefhebbers, want er komen veel termen voorbij die je normaal ook ziet. Je moet iets om de winterstop door te komen, toch? In Throttled lees je over achter de schermen: voor en na de races, in de pitbox, tijdens sponsor events, etcetera. Hierdoor krijg je even een andere blik op de wereld.

Ook zijn er genoeg beschrijvingen van de verschillende coureurs in Throttled waarbij ik denk: bedoel je soms… Hamilton, Sainz, Rosberg, ik zie allerlei coureurs uit het echte leven voor me. Dat maakt het wel extra leuk. Zou het in het echt ook zo gaan achter de schermen?

Slow burn

Noah is de huidige wereldkampioen en is hierdoor vrij vol van zichzelf. Zijn arrogantie en reputatie als versierder zorgen ervoor dat Maya in eerste instantie niets van hem moet hebben. Door het duale vertelperspectief lees je hoe beide karakters toch gevoelens voor elkaar beginnen te ontwikkelen, en hoe ze hiertegen proberen te vechten. Maar de gestolen blikken, de wicked grin, de lachjes – het bouwt allemaal op voor de perfecte slow burn romance.

Ik hou van zo’n goede opbouw in de romantiek, het is zo leuk om te lezen hoe de karakters voor elkaar vallen, en hoe ze zich ontwikkelen door het verhaal heen. Deze enemies-to-lovers-relatie zorgt voor extra spanning wanneer ze toch besluiten elkaar een kans te geven – maar het geheim willen houden…

Familie

Maar naast alle sensatie op de baan en in de slaapkamer, behandelt het boek ook een ander belangrijk thema. De familie van Maya en de familie van Noah verschillen van elkaar als dag en nacht, en laten zien hoeveel invloed je opvoeding kan hebben. Het is heel sterk beschreven en van tijd tot tijd zelfs schokkend – vooral hoe de familie van Noah met hem omgaat. Gelukkig is ook daar veel ruimte voor karakterontwikkeling, wat extra diepgang aan het verhaal geeft.

Conclusie

Tijd te doden tussen F1 races door? Dan is Throttled een heerlijk boek om op te pakken! De slow burn, de geheime blikken en de epiloog! Throttled is de perfecte combinatie van romantische tropes en Formule 1-vibes, met een tikje diepgang erdoor. Ik vond het heerlijk lezen en ben van plan om snel het volgende deel in de serie op te pakken.

Uitgeverij: Lauren Asher

Koop de limited edition Dirty Air boxset via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.