Events, uitjes en reizenNon-fictieRecensiesReisboeken

time to momo – Hipste wijken van Europa

Iris607 views
Time to Momo - Hipste Wijken van Europa - Readalicious in Athene

De time to momo reisgidsen zijn wel een grote favoriet: ze staan altijd boordevol tips van locals, leuke wandelroutes en van de vrolijke vormgeving kunnen andere reisgidsen nog van leren. Met Hipste wijken van Europa kun je inspiratie opdoen voor je aankomende citytrip(s): van Rotterdam tot Sevilla.

Locals

Ik vind het altijd een groot voordeel dat time to momo met locals samenwerkt. De tips zijn meestal wat ‘buiten de gebaande paden’. Met Hipste wijken van Europa geeft time to momo tips voor wijken die je op het eerste gezicht misschien niet zou kiezen als je bestemming. Maar juist door locals te raadplegen krijg je een beeld van de (minder toeristische) wijken.

Highlights & hotels

Hipste wijken van Europa bevat geen wandelroutes, maar wel een plattegrond van de wijken. Op de plattegrond staan de benoemde highlights, winkels en restaurants. Ook wordt er per wijk één hotel uitgelicht. In iedere stad worden andere zaken uitgelicht: bijvoorbeeld in de ene stad de koffietentjes, en in een andere stad wereldkeukens. Het is dus geen copy-paste formule die wordt gebruikt. Ik had alleen misschien nog meer uitgelichte hotels willen zien, zodat je daar ook wat keuze in hebt.

Conclusie

Ik ben al klaar voor mijn volgende citytrip: Hipste wijken van Europa heeft me veel inspiratie gegeven! De volgende keer als ik een citytrip boek, zal ik dit boek zeker even openslaan om de wijk te bekijken – en daarna natuurlijk terug naar de boekhandel om een volledige time to momo gids te kopen over de stad.

Uitgeverij: Time to momo
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.