Non-fictieRecensiesReisboeken

Time to Momo – West-Wallonië reisgids

Iris308 views
Time to momo - West-Wallonië - Readalicious

Ik gebruik de time to momo gidsen graag wanneer ik op citytrip ga, of als inspiratie, maar ik had nog niet eerder een gids gebruikt om reistips van een hele regio (of land) te verzamelen. Met de time to momo West-Wallonië, samengesteld door local Jacqueline Been, is het weer boordevol inspiratie opdoen!

Locals

Zoals ik al aangaf in mijn recensie van time to momo’s Hipste wijken in Europa vind ik het zo leuk dat ze werken met locals! Dit geeft de reisgidsen een extra persoonlijke touch, en zorgt ervoor dat het meer ‘buiten de gebaande paden’ voelt. Move over toeristen, want met deze reisgidsen ontdek je vaak nét wat andere plekjes!

West-Wallonië

West-Wallonië is nou niet een van de eerste regio’s waar ik aan denk als ik een paar dagen weg wil plannen. Ik wist dus vrij weinig over de regio. De time to momo gids is onderverdeeld in Tournai (Doornik), tussen Tournai & Mons (Doornik & Bergen), Mons (Bergen), Le Borinage, Le Centre, Charleroi en rondom Charleroi. Omdat dit voor mij nieuwe regio’s zijn, was ik verrast wat deze regio te bieden heeft. Van een leuke kerstmarkt in Tournai (die heb ik al in m’n agenda gezet) tot de vuursteenmijn in Spiennes tot bierbrouwerijen en kastelen. Deze regio heeft veel meer te bieden dan ik dacht!

Tips in de stad

Als je bekend bent met de time to momo gidsen zal je in deze misschien een béétje de (stads)wandelingen missen. Maar met de vele tips en kleine plattegrondjes in het boek kun je misschien zelf een wandeling samenstellen. Van uitjes tot shoppen tot bezienswaardigheden tot restaurants & cafés, overal is aan gedacht. Ook deze gids staat weer boordevol leuke tips om te bezoeken.

Conclusie

Ik zit vol inspiratie door deze time to momo West-Wallonië, dus hopelijk kan ik mijn trip naar West-Wallonië snel inplannen! Het is weer een fijne, actuele gids boordevol verrassingen.

Uitgeverij: Time to momo
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.