FantasyRecensiesYoung Adult

Tussen twee werelden (Magic Kingdom #2) – Laura Diane

Iris342 views
Tussen twee werelden (Magic Kingdom #2) - Laura Diane - Readalicious

Na die énorme cliffhanger van Tussen twee vuren was ik erg nieuwsgierig naar Tussen twee werelden, het tweede deel van Laura Diane’s Magic Kingdom-serie. Als de sfeer in het park steeds grimmiger wordt, gaat Ayla de confrontatie aan met Alexander Redmond. Maar de waarheid is niet gemakkelijk – en dan weet Diane ook nog een enorme plottwist in het verhaal te gooien…

Let op: deze recensie kan spoilers over het eerste deel Tussen twee vuren bevatten.

Disney

Ook Tussen twee werelden speelt zich af in Disney World en zit vol leuke easter eggs. Echt een treat voor Disney-fans! De namen van sommige personages en een aantal situaties komen uit andere films uit het Disney Universum. Dit is allemaal goed verwerkt in het verhaal en het is geen hervertelling van één verhaal, waardoor je toch twijfelt of er een ‘lang en gelukkig’-Disney einde mogelijk is…

Sfeer

In deze dystopische YA is het geen sprookje om te wonen in het park: er zijn regelmatig protesten en de gemoederen lopen hoog op. De grimmige sfeer van de protesten is heel goed geschetst, en het verhaal is vlot geschreven. Je zit weer zó in het boek, ook omdat er eerst een terugblik naar het eerste deel is. Ayla’s vrienden zijn weer van de partij, en ook haar love interest Owen leer je nog beter kennen in dit deel. Hierdoor ga je nog meer meeleven met de karakters.

Er wordt steeds hardhandiger opgetreden in het park, en als Ayla wordt uitgenodigd voor een diner in het kasteel, gaat ze de confrontatie aan met Alexander Redmond, de aanvoerder van de Raad van Bestuur – en de vader van Owen. Maar dan blijkt ook Alexander’s rol nog anders te zijn dan verwacht… Wie is er wel en niet te vertrouwen? De Hyena’s liggen op de loer, wat zijn ze van plan?

Plottwist

En dan weet Diane met een enorme plottwist al je theorieën over wie je wel en niet kan vertrouwen, op losse schroeven te zetten. Dit zorgt voor een grote verrassing: je wéét dat er iets niet klopte, maar dit had ik niet verwacht.

Conclusie

Tussen twee werelden bevat weer fijne vriendschappen, een beetje romantiek en veel Disney – maar het is de grote plottwist die dit verhaal naar een hoger niveau tilt. Ik kon vanaf dat moment het boek niet meer wegleggen – tot de cliffhanger op het einde, waardoor je méér wilt. Ik kijk uit naar het laatste deel Tussen twee kwaden!

Uitgeverij: Clavis Young Adult

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.