Non-fictieRecensies

Van hart tot hart – Dalai Lama & Patrick McDonnell

Iris323 views
Van hart tot hart - Dalai Lama & Patrick McDonnell - Readalicious

De natuur wordt bedreigd, en degene verantwoordelijk is de mens. In Van hart tot hart vertelt de Dalai Lama over de natuur, en over de prachtige dieren, om de lezer een belangrijke boodschap mee te geven.

Dalai Lama

De Dalai Lama spreekt tot de verbeelding, dus verhalen van zijn hand ook. Ik was dus wel benieuwd naar Van hart tot hart. Het boek is niet makkelijk in een genre in te delen. Het lijkt een soort prentenboek voor volwassenen, met illustraties van Patrick McDonnell. In de illustraties zie je de natuur, de Dalai Lama en dieren, voornamelijk een pandabeer. Veel mensen herkennen waarschijnlijk de pandabeer als symbool om bedreigde diersoorten te beschermen. De illustraties zijn simpel, maar impactvol – net als de boodschap.

De mens en natuur

“Wij mensen zijn de enige soort die in staat is om de aarde zoals we die kennen te vernietigen”. Van hart tot hart gaat over hoe de mens de natuur verwoest. De boodschap die wordt meegegeven is belangrijk: we kunnen het tij nog keren. Van hart tot hart is een oproep aan ons om beter om te gaan met de aarde.

Conclusie

Van hart tot hart is een rustgevend boek, waar je heerlijk in kan bladeren. Maar de boodschap van deze prachtige hardcover is minder rustgevend: de aarde staat in brand en we moeten iets doen. Maar met compassie kunnen we nog verandering teweeg brengen.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaler: Edward van de Vendel
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Van hart tot hart via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.