FeelgoodRecensiesRomans

Vraag het aan Veerle (Sportschoolserie #1) – Renée Olsthoorn

Iris630 views
Vraag het aan Veerle - Readalicious

Veerle is dol op haar sportschool, en vooral de zumbalessen. Samen met haar zumbies – haar zumba-vriendinnen – maakt ze de sportschool graag onveilig. Als er een vacature is, solliciteert Veerle dan ook snel. Ze wordt aangenomen, maar al snel wordt Veerle naast baliemedewerker en zumba-instructrice ook vertrouwenspersoon: Vraag het aan Veerle! Maar Veerle kan zelf ook wat hulp gebruiken in haar privéleven…

Zumba

Renee Olsthoorn weet de sfeer in de sportschool, en vooral in de zumbales, zo enthousiast te beschrijven dat ik meteen zin heb om naar de sportschool te gaan. Waar kan ik me inschrijven? De gezelligheid van de groep meiden werkt aanstekelijk. Het is jammer dat Veerle’s zumbies niet wat meer uitgediept worden: Vraag het aan Veerle draait echt alleen om Veerle en de andere karakters blijven hierdoor wat op de oppervlakte. Gelukkig is dit het eerste deel uit de Sportschoolserie, dus waarschijnlijk leren we de andere karakters later nog (beter) kennen.

Persoonlijke kwesties

Veerle kan zo goed helpen, dat iedereen bij haar komt met persoonlijke kwesties. Of het nou een puberende dochter is, of ruzie met je partner, Veerle kan je voorzien van goede raad. Maar in haar eigen privéleven kan Veerle ook wel wat hulp gebruiken. Ze heeft net haar ex buiten gezet, maar hij blijft haar achtervolgen. Dit stalkerige gedrag zorgt voor spanning: wat komt haar ex doen? Hij zal haar toch niets aandoen? Het is dat je weet dat Vraag het aan Veerle geen thriller is, anders zou ik me veel meer zorgen maken…

Maar dan komt er een nieuwe man de sportschool in wandelen, en het is voor Veerle liefde op het eerste gezicht. Deze ongemakkelijke momenten zorgen voor een lach op m’n gezicht: ik hou van de stamelende Veerle met haar blozende wangen en ongemakkelijke opmerkingen! Maar deze knappe Fransman lijkt onbereikbaar te zijn… of toch niet? Het is voor Veerle makkelijker om advies te geven dan om advies van anderen op te volgen. Moet ze een move maken of toch niet?

Conclusie

Vraag het aan Veerle is een heerlijke roman over het leven van Veerle. Er komen wat herkenbare grotere problemen voorbij, zoals de moeilijke arbeidsmarkt als je net bent afgestudeerd, maar de focus ligt vooral op de sportschool en het liefdesleven van Veerle. Ik ben benieuwd of we in de volgende delen wat meer van de andere karakters te weten komen, want nu misten de andere zumbies nog wat diepgang.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.