RecensiesThrillers

Waarom we logen – Karin Slaughter

Iris253 views
Waarom we logen - Karin Slaughter - Recensie door Readalicious

De boeken van Karin Slaughter zijn verslavend goed! In Waarom we logen gaan Will en Sara op huwelijksreis naar een afgelegen plek: de McAlpine Family Lodge. Maar wanneer de dochter Mercy iedereens geheimen dreigt te onthullen, en aan het einde van de dag dood wordt gevonden, neemt hun vakantie een andere wending. Waarom we logen is een locked-room mysterie waar Agatha Christie blij van zou worden!

Leugens

Waarom we logen draait volledig om leugens. Het begint al met Will en Sara, die liegen tegen de McAlpine familie. Om volledig te kunnen genieten van hun vakantie, geven ze een ander, onschuldig, beroep op. Maar al snel moeten ze hun leugens opbiechten: als Mercy wordt vermoord, zijn zij de enige die gerechtigheid kunnen brengen. Maar de McAlpine familie en de andere gasten blijken ook niet overal eerlijk over te zijn.

Terwijl Will en Sara de leugens ontmaskeren, blijkt bijna iedereen een motief te hebben om Mercy te vermoorden. Dit beaamt Mercy ook: ‘Er is op dit moment bijna niemand hier op de berg die em niet wil vermoorden. Inclusief sommige gasten.’

Locked-room mysterie

Anders dan bij andere thrillers maakt Slaughter in Waarom we logen gebruik van het locked-room principe. Je kent alle karakters al en het moet iemand in de McAlpine Family Lodge zijn. Will, Sara en hun collega’s ken je natuurlijk al. Maar in Waarom we logen komen we nog iemand uit het verleden van Will tegen. Verder zijn de McAlpines en nog een aantal andere gasten aanwezig.

Je leert de karakters beetje voor beetje kennen: het is alsof Slaughter een ui pelt waarbij je met iedere pagina dichter bij de kern komt. Je vertrouwt niemand en verdenkt iedereen, maar alsnog weet Slaughter je constant te verrassen. Het verhaal is weer ijzersterk opgebouwd: alle kleine details kloppen en het verhaal is weer ingenieus in elkaar gezet. Ik zat ademloos te lezen: wie heeft het gedaan?

Beeldend

Naast alle mysterie en spanning is het verhaal ook zeer gedetailleerd en beeldend geschreven. Ik weet precies hoe de lodge en de omgeving er uit ziet: het is zo visueel beschreven. Verder weer Waarom we logen me ook ondanks alles regelmatig aan het lachen te maken. Met kleine grapjes en woordspelingen weet Slaughter de sfeer in het boek luchtig te houden. Bijvoorbeeld wanneer een van de gasten zegt: ‘…we hebben het sexy punt in ons huwelijk bereikt waarop ik slaap met de ventilator om aan Drews apneuapparaat niet te horen.’

Conclusie

Ook met Waarom we logen weet Slaughter me volledig in het verhaal te trekken. Het locked-room mysterie, de leugens, de karakters en het verhaal wat zich langzaam ontvouwt zorgt ervoor dat ik ademloos heb zitten lezen. Weer een vijf-sterren-thriller!

Vorig jaar mocht ik ook Karin Slaughter ontmoeten en interviewen. Dat was echte een hoogtepunt in mijn blog&booktok carrière! Lees het interview met Karin Slaughter hier!

Uitgeverij: HarperCollins Nederland
Vertaling: Ineke Lenting
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Waarom we logen via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.