Non-fictieRecensies

Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes – Tefke van Dijk2 min leestijd

Iris566 views

Maak jij ook altijd een boodschappenbriefje voordat je naar de supermarkt gaat? En schrijf je er dan echt álles op, of sla je de ‘standaard’ boodschappen over, omdat je die toch wel gaat halen? Hoe jij je lijstje opstelt zegt wat over je, aldus Tefke van Dijk in Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes.

Verschillen

Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes is mooi vormgegeven. De briefjes zijn onderverdeeld in thema’s – ik had nooit gedacht dat dit kon met boodschappenbriefjes. De briefjes zijn heel verschillend, maar ook heel erg hetzelfde. Je herkent boodschappen die je zelf ook wel eens haalt – of maniertjes die je ook gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je het boodschappenbriefje aan iemand meegeeft zodat hij/zij de boodschappen meeneemt.

Verhalen achter de briefjes

Van Dijk analyseert de boodschappenbriefjes en stelt aannames over wat er gegeten zal worden, of wie het briefje heeft geschreven. Dit is grappig om te lezen, maar soms is het wel vergezocht. Desondanks is het leuk om weg te dromen bij een boodschappenbriefje. At diegene iets bijzonders? Haalde hij/zij het lievelingseten van zijn/haar partner? Probeerde diegene een nieuw gerecht uit? Er schuilt een heel leven achter één klein briefje. Ik had er nooit zo over nagedacht, maar vanaf nu zal ik voorzichtiger omgaan met mijn privé-informatie… ahum, boodschappenbriefje.

Conclusie

Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes is een amusant bladerboek voor iedereen die zelf regelmatig boodschappenbriefjes schrijft. Je moet dit boek niet in één keer lezen, dan is het alleen maar meer van hetzelfde. Daaruit is het te merken dat dit verzamelde columns zijn, dus soms Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes openslaan en een briefje lezen, dat werkt een stuk beter. Een boek om je mee te nemen – naar de supermarkt wellicht?

Iris
Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter