FeelgoodRecensies

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Iris246 views
Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh - Recensie Readalicious

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Maar wat nou als ze vliegen via Argentinië, een tussenstop maken in Parijs, gebruik maken van de boot, trein, taxi en meer tussenstops? In een race tegen de klok ontdekken Molly en Andrew de halve wereld… en hun ware gevoelens voor kerstmis én elkaar!

Naar huis voor kerst

Catch flights, not feelings. Molly en Andrew beginnen een race tegen de klok om toch op tijd in Ierland te zijn voor de kerstdagen. Tien jaar geleden zaten ze naast elkaar op de vlucht naar huis, en sindsdien zagen ze elkaar ieder jaar op de vlucht. Door middel van flashbacks leren we de voorgeschiedenis van de hoofdpersonen kennen. Wat gebeurde er de eerste vlucht? En daarna? Je ziet hoe hun relatie zich ontwikkelt door de jaren heen, waardoor je nog beter begrijpt hoe ze met elkaar omgaan.

Dit jaar is de reis éxtra spannend. Ik krijg er helemaal een rush van om te lezen en zat gekluisterd aan m’n boek. Wat ik wil voor kerst is echt zo’n binge-read die je niet meer weg kan leggen! Want in plaats van de rechtstreekse vlucht naar Ierland, vliegen ze de halve wereld rond en moeten ze een aantal keer overstappen. Maar dat betekent vooral meer tijd samen doorbrengen…

All the tropes

Door alle gezamenlijke vluchten zijn Molly en Andrew vrienden geworden. Dat maakt Wat ik wil voor kerst een klassieke friends-to-lovers. Maar dat is niet de enige trope die voorbij komt. Het boek is ook een heerlijke slow burn, en Molly en Andrew denken nógal anders over kerstmis: hier komt de grumpy vs. sunshine om de hoek kijken. En natuurlijk… er is op een bepaald moment maar een bed!

De romantiek bouwt subtiel op en je wordt als lezer helemaal meegesleept. Wat ik wil voor kerst heeft een superhoog tempo door de korte zinnen en korte hoofdstukken. Ook zit er volop humor in, en zijn de karakters erg grappig. Bijvoorbeeld wanneer Molly zegt ‘Ik ben namelijk ook geen achttien meer en als ik tegenwoordig al te snel een sok van de grond oppak, kan dat al betekenen dat ik dagenlang uitgeschakeld ben.’ Door deze combinatie van romantiek, humor en het flinke tempo blijf je lezen!

Kerstmis

Ondanks dat het grootste deel van dit boek zich vóór de kerst afspeelt, is het een heerlijk kerstboek. Zo moest ik bij een aantal scènes denken aan de klassieke kerstfilms, bijvoorbeeld hoe Molly en Andrew verschillende opties zoeken om terug naar huis te vliegen. Ik zie meteen de scène uit Home Alone voor me waar de moeder van Kevin probeert op een vlucht naar huis te komen, maar ook besluit om om te reizen. Of de scène waar ze moeten rennen om op tijd te komen voor hun vlucht…

Of wanneer ze een berg op moeten wandelen door het platteland, maar daarna getrakteerd worden op een prachtig uitzicht. Hier kreeg ik weer The Holiday-feels van.

En dan hebben we het nog niet eens over de kerst zelf! Molly en Andrew hebben een andere visie op kerst, maar hun families vieren het ook heel anders. Dat is zo leuk: kerstmis vieren met je familie kan zo persoonlijk zijn door de tradities die per familie kunnen verschillen. Ik kreeg van Wat ik wil voor kerst in ieder geval alle kerst-feels!

Conclusie

Wat ik wil voor kerst bevat alle ingrediënten voor een heerlijke romcom. De heerlijke tropes, de humor en de kerstsfeer zijn een fijne combinatie. Gegarandeerd genieten met de kerstdagen!

Uitgeverij: A.W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Wat ik wil voor kerst via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.