KinderboekenRecensies

Waterwerelden – Alexander Kaufman & Mariana Rodrigues

Iris450 views
Waterwerelden Readalicious

Waterwerelden is een prachtig (en gróót) boek, geschreven door Alexander Kaufman en met illustraties van Mariana Rodigues. Ik ben dol op dit soort boeken (en op waterwerelden). Dus is dit een druppel in de oceaan of laat ik me aan de vishaak bijten?

Informatief

Waterwerelden is een prentenboek met een fictief verhaal, maar een informatief boek voor nieuwsgierige kinderen (en volwassenen). Het boek begint met een uitleg van verschillende waterbegrippen, zoals golven en getijden. Daarna passeren verschillende waterwerelden, zoals het koraalrif of de wadden, worden verschillende zeedieren voorgesteld. Omdat de waterwerelden enorm van elkaar verschillen, zijn deze dieren ook zeer divers: van de zeepier – die je gewoon in Nederland in de Waddenzee kan vinden – tot de reuzenanaconda en van de Macaronipinguïn tot de grote hamerhaai. Al deze dieren worden met hun Latijnse naam, een toelichting en een illustratie uitgelicht.

Vormgeving

Het boek is groot, erg groot! Daarom zijn de illustraties ook erg gedetailleerd. Van spreads van de omgeving, zoals ‘Het verdronken land van Saeftinghe’ waar je de dieren al kort kan zien, en daarna alle beesten nog los. De kleurrijke illustraties zijn prachtig en je kan er naar blijven kijken!

Conclusie

De kleurrijke illustraties zijn een welkome afwisseling van de informatie waarin Waterwerelden je onderdompelt. Met veel leerzame informatie laten Kaufman & Rodrigues je wegdromen in de vijftien waterwerelden. Echt een prachtige editie!

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Steven Blaas
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.