FantasyHistorische romansRecensiesYoung Adult

What the River Knows (Secrets of the Nile #1) – Isabel Ibañez

Iris128 views
What the River Knows (Secrets of the Nile #1) - Isabel Ibañez - Readalicious

Een magisch, mysterieus boek over Egypte, Cleopatra én met romantiek? Dit kan niet anders dan een van mijn nieuwe favoriete boeken worden! Mijn verwachtingen van What the River Knows waren héél hoog, maar dit prachtige boek wist ze ook waar te maken!

Egypte

De ouders van Inez zijn altijd geobsedeerd geweest met Egypte, en lieten Inez het grootste deel van het jaar bij haar tante in Argentinië wonen. Maar het liefste zou Inez mee gaan om de wonderen in Egypte te ontdekken. Dan ontvangt Inez een brief dat haar ouders onder mysterieuze omstandigheden zijn omgekomen en neemt ze een beslissing: ze reist van Argentinië naar Egypte om te leren wat er met hen is gebeurd.

Ik kreeg van What the River Knows een soort Spaans-Argentijnse the Mummy-vibes en dat is zo heerlijk! De combinatie van de Argentijnse en Egyptische cultuur maken dit boek erg bijzonder en anders dan andere boeken.

Mysterie

De ouders van Inez zijn verdwenen en haar oom doet geen moeite om ze te vinden. Hij wil Inez meteen terugsturen naar Argentinië, maar deze sterke en sluwe heroïne weet het zó te draaien dat ze haar om kan helpen in zijn queeste. What the River Knows heeft een magisch tintje, en Inez is degene die deze magie aanvoelt. Ook is ze een zeer geoefende tekenaar, waar ze haar oom mee kan helpen. Het boek staat ook vol met Inez’ tekeningen, dat zorgt voor een extra dimensie in het boek.

Inez wurmt zich in de queeste van haar oom: ze zijn op zoek naar het graf van Cleopatra. Deze laatste Farao van Egypte had een intrigerend leven, maar het is nét zo spannend om op zoek te gaan naar haar laatste rustplaats. Maar ze zijn niet de enige groep die op zoek is, en met een paar slimme twists weet Ibañez het verhaal een spannende wending te geven. Inez loopt gevaar, en niet iedereen is te vertrouwen…

Romantiek

Zodra Inez een voet op Egyptische bodem staat, wordt ze welkom geheten door de assistent van haar oom: Whitford Hayes. Fans van enemies-to-lovers en slow burn kunnen hun hart op! Zijn glimlachjes (‘That was the smile I didn’t trust—I just knew it came with consequences.’), haar manier om hem te omzeilen… ik geniet echt van alle interactie tussen Inez en Whit, en hoe ze dichter bij elkaar komen in dit verhaal.

Conclusie

Magie, mysterie, avontuur, romantiek, een queeste, een sterke heroïne én de zoektocht naar Cleopatra maken What the River Knows een boek waarin ik helemaal in de wereld van Inez werd gezogen. En dan eindigt het boek met zo’n enorme cliffhanger: ik kan niet wachten op het vervolg What the Library Hides!

Uitgeverij: Hodderscape – Fairyloot edition

What the River Knows (Secrets of the Nile #1) - Isabel Ibañez - sprayed edge - Readalicious
What the River Knows (Secrets of the Nile #1) – Isabel Ibañez – sprayed edge – Readalicious
Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.