New AdultRecensiesRomans

Wildfire (Maple Hills #2) – Hannah Grace

Iris430 views
Wildfire Maple Hills #2 - Hannah Grace - Readalicious

Na de heerlijke enemies-to-lovers Icebreaker kon ik niet wachten op het tweede deel uit de Maple Hills-serie. Russ en Aurora ontmoeten elkaar op een feestje en hebben een leuke nacht. Daar lijkt het bij te blijven, tot ze elkaar weer ontmoeten op het zomerkamp wat ze beide begeleiden. De spanning is aanwezig, maar één van de regels is dat de begeleiders geen relaties mogen beginnen…

Summer romance

Ik zie Wildfire helemaal voor me: de zinderende zomer, de fluitende vogeltjes in het bos, de hutjes waarin de kampbegeleiders slapen. Grace schrijft heel beeldend en je wordt meteen meegenomen op een zomerkamp. Zelfs als je zelf nooit op zo’n kamp bent geweest, kun je je er een voorstelling bij maken. Dit is natuurlijk het perfecte decor voor een zomerse romantiek. Waar Icebreaker meer een winterboek was, krijg ik het van Wildfire heel warm.

Tropes

Wildfire zit vol tropes en herkenbare momenten – het voelt als een fijne mix tussen je favoriete romcoms. Maar het boek herkent deze ook. Na hun eerste nachtelijke ontmoeting, is er een miscommunicatie tussen de twee karakters. Het is juist sterk van Grace om dit te beamen – de ‘miscommunicatie’ komt zo veel voor in romantische boeken en kan soms heel erg uitgesmeerd worden. Hier wordt het juist gebruikt om de karakters te laten verbinden. Russ en Aurora praten erover, waardoor hun relatie diepgaander lijkt dan gewoon de aantrekkingskracht.

Want die aantrekkingskracht: die is stérk aanwezig. Dit is met recht een slow burn: omdat de kampleiders geen onderlinge relaties mogen aangaan (én dus ook niet mogen kussen e.d.), zit je pagina’s lang op het puntje van je stoel. De chemie straalt van de pagina’s af, maar wanneer gebeurt het nou?

Maar geen zorgen, ook Wildfire bevat weer wat steamy scènes, maar deze worden vooral goed opgebouwd door de slow burn.

Karakters en ontwikkeling

Zoals gezegd draait Wildfire om Russ en Aurora. Beide karakters hebben een rumoerige tijd achter de rug: ze willen in de zomer hun universiteitsstad Maple Hills ontvluchten. Het perspectief wisselt per hoofdstuk, waardoor je bij beide een kijkje in hun hoofd krijgt. Hierdoor weet je hoe ze over elkaar denken en hoe hun gevoelens ontwikkelen.

Maar nog interessanter is hoe ze over zichzelf denken. De karakters krijgen beide een intensieve achtergrond, waarbij de zwaardere thema’s niet worden geschuwd. Het wordt duidelijk dat Russ en Aurora anders omgaan met hun jeugdtrauma’s. Russ probeert zich juist aan alle regels te houden, terwijl Aurora ze het liefste allemaal breekt. Maar gaandeweg het boek leren ze van elkaars manieren om om te gaan met hun verleden. Zo worden ze sterker van elkaar en ontwikkelen hun karakters zich. Dit is mooi om te lezen. M’n favoriet is helemaal dat er een epiloog is van een aantal jaar later – als je zo invested raakt met karakters, dan is het zó fijn om te kunnen lezen hoe het hen verder vergaat.

Het boek draait wel echt om Russ en Aurora, maar je leert ook hun vrienden weer nog beter kennen. Zo krijg je nog een idee hoe het nu met Anastasia en Nate uit Icebreaker gaat, maar ook Henry, JJ, en de andere vrienden komen aan bod. Ik zie nog héél veel potentie voor veel meer Maple Hills-boeken. 😉

Conclusie

Wildfire is een heerlijke slow burn summer romance, met fijne en interessante karakters! Door hun complexere achtergrond zijn Aurora en Russ interessante karakters om over te lezen, en het wisselende perspectief houdt het tempo in het verhaal. Dit is gewoon weer een heel fijn boek van Hannah Grace. Bonuspunten voor de verwijzingen naar o.a. andere boeken zoals de Dreamland billionaires-serie die gelezen worden door karakters.

Uitgeverij: Simon & Schuster UK

Koop het boek Wildfire (Engels) of het eerste deel Icebreaker (Engels) of Ijsbreker (Nederlands) via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.