FeelgoodRecensiesRomans

Winterliefde op het bloemeneiland – Tabea Bach

Iris414 views
Winterliefde op het bloemeneiland - Tabea Bach - Readalicious

Winterse romance aan de kust van Bretagne! Winterliefde op het bloemeneiland is een novelle van Tabea Bach over een van de karakters uit de serie Het bloemeneiland. Door het handzame formaat én het fijne prijsje is dit een fijne manier om kennis te maken met de schrijfstijl van Bach, of om jezelf te verwennen met nóg meer bloemeneiland.

Het bloemeneiland

De serie Het bloemeneiland gaat over Sylvia, een vrouw die vertrekt naar Bretagne om de bloemenkwekerij van haar tante over te nemen. Zelf heb ik de serie niet gelezen, maar dat was voor Winterliefde op het bloemeneiland geen probleem. Dit boekje gaat namelijk over een van de andere karakters: Rozenn. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugvaren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar eerder in eenzelfde winterse storm haar grote liefde heeft ontmoet.

Naast het korte liefdesverhaal, bevat Winterliefde op het bloemeneiland ook de eerste hoofdstukken van de serie. Als je de serie nog niet kent, kun je meteen een voorproefje krijgen en kijken of het iets voor je is.

Franse winter

De terugblik in Winterliefde op het bloemeneiland speelt zich af rond de feestdagen, namelijk rondom Driekoningen. Dit geeft het boek een warm, winters gevoel. Er zijn veel details en er worden een aantal Franse tradities aangehaald, bijvoorbeeld de Galettes des Rois eten. Het geeft meteen een touch aan het verhaal waardoor je meteen wegdroomt naar Bretagne.

Er zijn twee verhaallijnen: de ene in het heden, waarbij Rozenn haar verhaal vertelt aan Sylvia, en die in het verleden. Er zitten een aantal parellellen tussen deze verhaallijnen: ze spelen zich beide af rondom Driekoningen, en door het onstuimige weer is het in beide gevallen niet mogelijk om van en naar het eiland te komen. In het heden is dit de reden dat Sylvia bij Rozenn logeert, en haar verhaal hoort. In het verleden zorgt dit ervoor dat Rozenn haar grote liefde leert kennen én ze een aantal dagen samen kunnen doorbrengen…

Conclusie

De sfeer, romantiek en bloemrijke beschrijvingen zorgen ervoor dat je, ondanks dat de novelle kort is, meteen in het verhaal zit. Winterliefde op het bloemeneiland is een fijne kennismaking of toevoeging aan het bloemeneiland. En tip: het boek is maar €8,99, dus ook leuk als schoencadeautje/onder de kerstboom!

Uitgeverij: Oceaan boeken
Vertaler: Hilke Makkink
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.