Recensies

Wintersprookjes – Hans Christian Andersen

Iris965 views

De dagen worden weer korter en het wordt weer kouder buiten. De maanden vliegen voorbij: nog even en het is winter! Dus haal nu de Wintersprookjes in huis, want deze editie van Rainbow bevat de leukste bekende en onbekende sprookjes om onder je dekentje te lezen.

Samenstelling

Van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ tot ‘Twaalf met de postkoets’, deze bundel bevat de wat bekendere en minder bekende winterverhalen. Erg leuk, want ondertussen dacht ik wel van de meeste sprookjes al ooit gehoord te hebben. Het is leuk om nog meer klassiekers te ontdekken, en de mix maakt het een extra fijne samenstelling. Ik ben wel benieuwd waarom de vertaalster Annelies van Hees juist deze verhalen heeft gekozen in de samenstelling, maar dat geeft ze helaas niet aan in de proloog. Wat ze wel doet, is het einde van een aantal verhalen verklappen. Begin dus maar gewoon lekker met het lezen van de Wintersprookjes zelf!

Taalgebruik

Maar anders dan bij sprookjes voor kinderen, zijn deze Wintersprookjes niet op een toegankelijkere manier opgeschreven. Hierdoor is het taalgebruik van de sprookjes niet geschikt om voor te lezen. Het is een boek om voor jezelf te lezen: onder een dekentje, bij de open haard (of een paar kaarsjes). De winterse sprookjes stralen knusheid uit, je krijgt meteen zin in de échte winterse winter met schaatsen, kerstmis en warme chocomel.

Conclusie

De Wintersprookjes is weer een mooi vormgegeven hardcover editie van Uitgeverij Rainbow. Weer een prachtige klassieker om in je kast te zetten, of om te vragen voor onder de kerstboom!

Uitgeverij: Uitgeverij Rainbow
Vertaler: Annelies van Hees
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter