New AdultRecensies

Word volwassen, Eve Brown! (Zussen Brown #3) – Talia Hibbert

Iris577 views
Word volwassen Eve Brown Readalicious blogtour Zomer en Keuning

Zin in heerlijke grumpy-sunshine romantiek in een bed & breakfast? Maak dan kennis met Eve Brown in Word volwassen, Eve Brown. Dit derde deel van de Zussen Brown gaat over de jongste zus Eve. Zij heeft moeite met haar plek in de wereld vinden – tot ze per toeval op een sollicitatie bij een B&B stuit. Is dit haar kans om volwassen te worden?

Volwassen worden

Ten eerste is volwassen worden hartstikke overrated. Waarom zou je weg willen gaan bij je ouders (en grootouders) als je, net als Eve, een verdieping deelt met je grootmoeder en haar vriendin? Maar wat Eve wel graag wil, is uitvinden wat haar ding nou is. Ze is erg onzeker en voelt zich naast haar succesvolle zussen een beetje dom. Ze heeft van alles geprobeerd: van de toneelschool tot haar laatste keuze – eventplanning. Maar na een uit de hand gelopen bruiloft trekt Eve de stekker er uit. Haar ouders zijn het zat: Eve moet volwassen worden! Haar trustfonds wordt afgesloten, totdat Eve een jaar lang dezelfde baan heeft gehouden – en ze moet het huis uit.

Een beetje hard als je het mij vraagt: hebben niet veel twentysomethings problemen met het vinden van een baan waar ze gelukkig van worden (en betaalbare woonruimte)? Hiermee weet Talia Hibbert op een subtiele manier meteen een belangrijk thema aan te halen in Word volwassen, Eve Brown. Het gaat niet om volwassen worden, maar juist dat Eve haar plekje in de wereld vind, en haar passie. Hoewel de aanpak van haar ouders wat hard is, is de herkenbaarheid van Eve’s zoektocht naar zichzelf zó goed opgetekend.

Bed & Breakfast

Na de ruzie met haar ouders rijdt Eve weg om af te koelen. Ze komt uit bij een bed & breakfast in een schattig dorpje, waar ze een vacature hebben voor kok. Om haar ouders te laten zien dat ze echt wel volwassen is, stormt Eve de sollicitatie binnen. Hier maakt ze een onuitwisbare indruk op Jacob, de eigenaar van de B&B. Ondanks de verkeerde eerste indruk – waarbij Eve ook nog eens per ongeluk Jacob aanrijdt met haar auto – mag Eve in de B&B aan het werk. In een B&B werken klinkt wel heel heerlijk: ik wil ook ’s ochtends wentelteefjes bakken voor de gasten! Deze romantische setting zet de toon in Word volwassen, Eve Brown.

Romantiek

Maar tussen Jacob en Eve is het niet bepaald liefde op het eerste gezicht. De starre Jacob moet enorm wennen aan zijn nieuwe medewerkster die niet stopt met kwebbelen en met de muziek meezingen. Ik hóu van de grumpy – sunshine trope in Word volwassen, Eve Brown. Het is heerlijk om te lezen hoe Eve en Jacob zichzelf open stellen, en nog veel leuker hoe ze beide geen blad voor de mond hebben. Ik heb regelmatig hardop zitten lachen als een van de twee er weer iets uitfloept (en zich daarvoor schamen). Maar terwijl de twee steeds vriendschappelijker worden, voel je de seksuele spanning ook opbouwen…

En mán, wat weet Hibbert die spanning op te bouwen! Per pagina werd ik meer verliefd op Jacob en Eve. En wanneer hij het volgende zegt, krijg ik helemaal knikkende knieën:

‘Zeg me dat ik de jouwe ben, commandeerde hij zacht maar onverzettelijk.’

En dan wordt de roman wel erg volwassen: het blijft niet alleen bij de spanning en de scènes kunnen behoorlijk spicy worden.

Autisme

Maar Jacob vindt het moeilijk om zichzelf helemaal te geven na eerdere nare ervaringen. Gaandeweg in de roman wordt het duidelijk dat Jacob autisme heeft. Daarom vindt hij sociale situaties moeilijk, heeft hij voorkeur voor een vaste routine en zijn de regels heilig bij hem. Hibbert weet een personage met autisme heel goed te beschrijven zonder dat het een studieobject wordt. Het laat simpelweg zien waarom Jacob sommige situaties moeilijk vind. Eve kan hier goed mee omgaan en herkent er zelfs dingen van zichzelf in. De karakters vullen elkaar perfect aan, ondanks hun vele verschillen in persoonlijkheid.

Conclusie

Word volwassen, Eve Brown is weer een heerlijke summer romance – of juist voor de herfst. Wie droomt er nou niet graag weg bij een B&B met een peperkoekfestival? Het zijn vooral de karakters van Jacob en Eve die het verhaal dragen. Je wordt een beetje verliefd op ze en leeft met ze mee. De romantische B&B setting zet de toon voor de ontluikende liefde – en opbouwende spanning tussen de karakters. Voor fans van De Spanish Love Deception en De liefdeshypothese is Word volwassen, Eve Brown gegarandeerd een hit.

Ben je benieuwd wat medebloggers en bookstagrammers van Word volwassen, Eve Brown vinden? Bekijk dan ook de recensies van de blogtour bij de volgende accounts:

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Els Brevink
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.