FeelgoodRecensies

Wreck the Halls – Tessa Bailey

Iris329 views
Wreck the Halls - Tessa Bailey - Readalicious

Ho ho ho, Merry Christmas! Mijn favoriete kerstboek van dit jaar is Wreck the Halls van Tessa Bailey. Beat en Melody zijn de kinderen van de zangeressen Octavia en Trina van de hitsensatie Steel Birds. Maar tijdens de laatste tour – toen Octavia en Trina zwanger waren van hen – kregen ze ruzie en ging de band uit elkaar. Nu, 30 jaar later, wil het publiek een reünie van de Steel Birds. En Beat en Melody zijn degene die dit gaan waarmaken op kerstavond… tenminste, dat is het doel. Maar één probleem: Octavia en Trina zijn niet on speaking terms.

Muziek & kerstmis

In Wreck the Halls volgen we Beat en Melody, waarbij het perspectief per hoofdstuk wisselt. Het boek start een paar weken voor kerst en heeft hierdoor wel kerstvibes, maar het draait niet alleen om the most wonderful time of the year. Muziek is namelijk ook zéér belangrijk. Niet voor niets zijn Beat en Melody de kinderen van rocksterren.

Beat en Melody hebben elkaar jaren niet meer gezien als ze samenkomen om het onmogelijke te proberen: een reünie van de Steel Birds. Dit wordt live gestreamd in een soort realityshow. En zo beginnen ze een Parent Trap-achtige intrige om hun moeders weer samen te brengen. Beat en Melody hebben beide hun eigen redenen om hieraan te beginnen: Beat wordt gechanteerd en kan het geld goed gebruiken, en Melody wil hem graag helpen en ziet dit als de ultieme manier om haar relatie met haar moeder te veranderen.

Chemie

De chemie tussen Beat en Melody is vanaf de proloog al voelbaar, maar ze hebben beide moeite met andere mensen vertrouwen. Er zijn altijd mensen die meer geïnteresseerd zijn in hun familie dan in hunzelf. Beat en Melody hebben beide een eigen manier gevonden om om te gaan met sociaal contact, en laten mensen liever niet te dichtbij komen. Maar wanneer ze elkaar ontmoeten, voelt het alsof het zo hoort en ze elkaar zo begrijpen. Ze zijn twee helften van één ziel.

De karakters vullen elkaar perfect aan: hij haalt haar uit haar comfortzone, en zij brengt hem juist rust en comfort. Hun interactie en opbouwende friends-to-lovers-relatie is heerlijk om te lezen. Ze zijn echt in perfecte harmonie, zoals eens wordt gezegd:

‘There’s no beat without a melody.’

Ze zijn voor elkaar gemaakt. Het romcom-gehalte van Wreck the Halls is ook hoog: van de gewéldige scène waar ze samen een van de liedjes van Steel Birds vertolken tot het sneeuwballengevecht. Bailey weet perfect een opbouwende romance te beschrijven, waarbij Beat en Melody voorzichtig voor elkaar vallen. De slow burn! De chemie! De hete scènes! Wreck the Halls is een heerlijke meeslepende romance.

De reünie

Maar gaat het Beat en Melody lukken om Octavia en Trina samen te krijgen? De twee vrouwen zijn hele andere types en moeten ook op een andere manier benaderd worden. Ik vond de scène waarin Octavia een entree maakt op een feest ook hílarisch -geen spoilers want je moet dit echt zelf lezen-, Bailey schrijft zo scherp en gedetailleerd dat ik het zo voor me zag. Octavia wordt neergezet als een diva, en Trina is meer de wilde rockster, die inmiddels off the grid leeft. Gelukkig krijgen ook deze vrouwen meer diepte en inhoud in het verhaal. Bailey geeft alle karakters, hoe klein dan ook, iets mee waardoor ze je bij blijven – ondanks dat de focus echt ligt op Beat en Melody.

Wordt het duidelijk waarom de band uit elkaar is gegaan? En is er een kans op een eenmalige reünie? Omdat Wreck the Halls zoveel elementen bevat, blijft dit toch een kleine vraag. Er zijn namelijk ook andere opties: Beat en Melody worden zó populair door hun realityshow, dat het verhaal alle kanten op kan.

Conclusie

Wreck the Halls is een heerlijke kerstroman vol chemie, muziek, lost souls en zo’n boek wat je het liefst in één keer leest. Het is een verhaal vol liefde, vertrouwen én altijd blijven geloven in jezelf en in alle mogelijkheden. Ik ben groot fan van Tessa Bailey!

Uitgeverij: Avon, an imprint of HarperCollinsPublishers

Koop het boek Wreck the Halls via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.