FeelgoodRecensiesRomans

Zonlicht op Crystal Sands (De zussen van Jewel Island 4) – Holly Martin

Iris1971 views
Zonlicht op Crystal Sands - Readalicious

Heb je zin in een roman zo zoet als de ijsjes van Jewel Island’s Skye’s ijscozaak? Zoek niet verder. Zonlicht op Crystal Sands is het vierde deel van De zussen van Jewel Island en gaat over een nieuwe eilandbewoner: Lyra. Als kind droomde ze ervan om op Jewel Island te wonen, en nu wordt haar droom werkelijkheid. Tijdens een fietstochtje op het eiland valt ze van haar fiets en aan de voeten van de knappe Nix. Maar na een geweldige nacht is hij zomaar verdwenen. Ziet ze haar soulmate nooit meer terug?

Verrassing

Tijdens haar eerste werkdag bij het familiehotel van Sapphire Bay is er een verrassing: haar nieuwe collega met wie ze moet samenwerken is… Nix. Maar hoe kan Lyra met hem samenwerken als hij er na een perfecte klik en nacht er zomaar vandoor gaat? Lyra is gekwetst en is niet van plan om hem nog dichtbij te laten komen. Maar Nix wil niets liever dan Lyra beter leren kennen.

Avontuur

Lyra is van de lijstjes en het plannen. Ze heeft spontaniteit lang geleden al uit haar leven verbannen – al trekt het avontuur haar toch. Maar met de invloed van Nix komt Lyra’s avontuurlijke kant weer naar boven. Wanneer ze horen van een schat die op het eiland verstopt ligt, gaan Lyra en Nix samen op zoek. Al snel vinden ze de eerste hint – en de volgende hints volgen elkaar in een hoog tempo op. Voor mijn gevoel soms te snel: de zoektocht gaat wel héél vlot. Maar Lyra kruipt uit haar schulp, en langzaam wordt het muurtje rond haar hart minder hoog. Nix is voorzichtig, maar eigenlijk zou hij niets liever doen dan Lyra smeken om een tweede kans. Maar is ze wel klaar voor dat avontuur?

Zoetsappig

Van tijd tot tijd is Zonlicht op Crystal Sands zó zoetsappig dat het glazuur van je tanden afspringt. Je moet daar niet te kritisch op zijn: laat je maar lekker meevoeren door de romantiek. Want dit boek moet het niet hebben van de karakterontwikkeling of de diepzinnige gesprekken. Martin doet wel haar best om de karakters zeer volledig neer te zetten, maar de verliefdheid zie je van mijlenver aankomen en dit is geen smouldering romance. Maar de liefde op het eerste gezicht is ook heerlijk.

Conclusie

Zonlicht op Crystal Sands is een heerlijke summer read. Soms iets té romantisch en de diepgang kan beter, maar wat is nou fijner dan gewoon meegevoerd worden naar een eiland waar alles mogelijk is?

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaler: Hedi de Zanger
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.