Schrijven

5x zomerse schrijfwedstrijden

Iris933 views

De zon schijnt, de temperaturen stijgen en de zomervakantie lonkt. Het is dus weer tijd voor een lijst van hete, zomerse schrijfwedstrijden! Geef jij je eigen ebook uit, of wordt jouw verhaal uitgegeven in een verhalenbundel? Doe mee met een van deze schrijfwedstrijden en misschien maak jij wel je dromen waar…

1. Loft books

Ken jij de ebook uitgeverij Loft al? Ze hebben weer een nieuwe schrijfwedstrijd! Schrijf een feelgood, thriller of New Adult verhaal van max 3.000 woorden. Belangrijk detail: je moet wel een van de drie eerste zinnen gebruiken die andere Loft-auteurs hebben opgesteld. De deadline is 15 september en alle regels kun je hier vinden.

2. LS Amsterdam

Liever een wat langer feelgood verhaal schrijven? Ga er dan maar voor zitten, want bij LS kun je een heus uitgeefcontract winnen met je inzending! Je verhaal moet wel de volgende 3 elementen bezitten: een huisje aan zee, op/aan het strand, een schatzoeker als bij- of hoofdpersonage en een gestrand huisdier. Je verhaal moet tussen de 18.000 en de 25.000 woorden bevatten. Begin maar vast met schrijven, want de deadline is al snel: 31 juli! Meer informatie kun je hier vinden.

3. Limnisa

Wil je eens ongestoord aan je manuscript werken op een schrijfvakantie? Met de schrijfwedstrijd van Limnisa kun je een schrijfvakantie naar Griekenland winnen! Laat je inspireren door ‘een echte moeder’ en schrijf een verhaal van 2000 woorden. De deadline is 15 augustus en meer informatie kun je hier vinden.

4. Joylen Creations

Heb jij een geweldig verhaal over een vakantieblunder? Schrijf het op en doe mee aan de wedstrijd van Joylen Creations. Het verhaal mag 1500 woorden zijn en de winnaars worden gepubliceerd in een boek. Meer informatie vind je hier.

5. Uitgeverij Palmslag

Ook uitgever Palmslag heeft een wedstrijd voor kort verhalen. Het thema van deze wedstrijd is ‘Palmares’. Ben je bekend met deze term en kun je hier een goed verhaal over schrijven? Lever dan voor 25 juli je verhaal van 750 tot 1250 woorden in. Meer informatie over deze schrijfwedstrijd vind je hier.

Met welke schrijfwedstrijd ga jij meedoen?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.